Cola Light slechter voor je tanden dan bier

Geplaatst op

Het academisch jaar is begonnen en daarbij hoort (naast studeren) ook het echte studentenleven bij. Nou dan is er goed nieuws voor jullie studenten: Bier is minder slecht voor je tanden dan frisdranken, zoals Cola light.

Hoe zuur mag een drank zijn?

Frisdranken zijn slechter voor je gebit, omdat aan frisdranken zuur is toegevoegd. Dit zorgt voor de frisse smaak aan de frisdrank. Hierdoor ontstaat tanderosie en dit komt steeds vaker voor bij het drinken van frisdranken. Ook in light frisdranken is het zuur niet minder erg. Hoe zuurder een drank, hoe slechter het is voor het gebit.  De zuurtegraad van een drank is te meten aan de pH waarde. Hoe lager de pH waarde, hoe zuurder de drank. Cola Light heeft een pH waarde van 2,9 en Bier heeft daarentegen een pH waarde van 4,3. Drank onder de pH 4  zorgt voor tanderosie. Dus Bier is minder slecht voor je tanden dan Cola Light.

Wat is tanderosie?

We hebben het in deze blog over tanderosie,maar wat is het eigenlijk? Tanderosie is tandglazuur dat opgelost wordt dat niet afkomstig is van mondbacteriën. Tanderosie komt meestal voor op de gladde vlakken aan de wang en lipzijde, kauwzijde van de kiezen en snijtanden. Je herkent tanderosie aan de tandbeen die zichtbaar wordt door de geler wordende kleur aan je tanden.

Hoewel Cola Light een lagere pH waarde heeft dan bier, is teveel bier drinken ook niet goed voor je gebit. Houd ook onze volgende blog in de gaten, want daar zullen we bespreken hoe je tanderosie kan voorkomen.

© Copyright 2024 Studentist Powered by iClicks Sitemap | Cookie instellingen | Privacy en cookieverklaring | Algemene voorwaarden |