Online je afspraken maken
De laagste tarieven
Praktijken in hartje centrum
Voor spoed direct beschikbaar

Kronen en bruggen Utrecht

Kronen en bruggen verfraaien je gebit wanneer je een afgebroken tand hebt of één of meerdere tanden of kiezen mist. Ze maken je gebit mooier, waardoor je weer durft te lachen, en helpen je om makkelijker te kauwen. Laat een kroon of brug altijd plaatsen door een ervaren tandarts.

Voordelen Studentist Utrecht

Direct inschrijven of maak een afspraak

Kronen en bruggen plaatsen

Als je een gebroken tand hebt, dan is het verstandig om een kroon te laten plaatsen. We spreken over een brug wanneer je twee of meer kronen laat plaatsen. De behandeling wordt vaak verdeeld over twee bezoeken. Nadat er is besloten dat we een kroon of brug zullen plaatsen, ziet de behandeling er als volgt uit:

1. Klaarmaken van je tanden

Om een kroon of brug te plaatsen, is er ruimte nodig in je gebit. Daarom slijpen we een deel van je tand(en) om deze ruimte te creëren. Mocht het nodig zijn, dan voorzien we je van een verdoving tijdens deze stap.

2. Afdruk van het gebit

Vervolgens maakt de tandarts een afdruk van je gebit. Die afdruk sturen we op naar het tandtechnisch lab. In het lab maken ze in twee à drie weken tijd je kroon of brug.

3. Beetregistratie

Tijdens de beetregistratie onderzoeken we de stand van je tanden. Dit is nodig om de juiste vorm en hoogte van de kroon of brug te bepalen.

4. Bepalen van de kleur

Ieder gebit heeft een andere kleur. We zorgen ervoor dat je kroon of brug dezelfde kleur krijgt als je tanden eromheen. Hiervoor gebruiken we een kleurenschema.

5. Tijdelijke kroon plaatsen

Aangezien het een paar weken duurt voordat je kroon of brug is gemaakt, plaatsen we een tijdelijke kroon. Hiermee kan je de periode tot je definitieve versie overbruggen.

6. Kroon of brug plaatsen

Als je echte kroon of brug af is, plannen we een afspraak in om hem definitief te plaatsen. We zetten hem vast met hardend cement. Dit zorgt ervoor dat hij niet zomaar loslaat.

Kosten

We volgen de tarieven die zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Toch verschillen de kosten voor het plaatsen van een kroon of brug per behandeling. Dit is afhankelijk van de omvang van de behandeling. Wil je een indicatie van de kosten die je kan verwachten? Bekijk dan onze tarievenpagina.

Verzekering

De basiszorgverzekering dekt geen tandartskosten. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding dien je aanvullend verzekerd te zijn. Wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding voor de behandeling? Check dit dan bij je zorgverzekeraar.

Contactgegevens Tandartspraktijk Utrecht

Studentist Utrecht
Keistraat 4
3512 HV Utrecht

Telefoon: 030 751 0106
Spoed (buiten openingstijden): 020 303 4500
E-mail: utrecht@studentist.nl

Openingstijden

Maandag

09:00 - 17:00 uur

Dinsdag

09:00 - 17:00 uur

Woensdag

09:00 - 17:00 uur

Donderdag

09:00 - 17:00 uur

Vrijdag

Gesloten

Zaterdag

Gesloten

Zondag

Gesloten

Afspraak maken

Wil je meer informatie over het laten plaatsen van kronen en bruggen? Neem dan gerust contact met ons op. De specialisten van tandartspraktijk Studentist Utrecht helpen je graag verder. Je kan er ook voor kiezen om direct een afspraak in te plannen of om je in te schrijven bij onze praktijk. Klik hiervoor op een van de onderstaande buttons.

Tandarts Amsterdam Centrum - Kim ten Bohmer Studentist
Tandarts Mevr. K.L. ten Böhmer, MSc
Utrecht

Tandarts Amsterdam Centrum - Laura Jacobs Studentist
Tandarts Mevr. L. Jacobs-Verburgt, MSc.
Utrecht

Geregistreerd Mondhygiënist Dhr. A. Naveed, BaH.
Utrecht

Tandarts Mevr. J. Kindt, Msc.
Utrecht

Geregistreerd Mondhygiënist Mevr. L. Ouallil, BSc.
Utrecht

Stagiaire Tandarts-assistente Mevr. S. Kuyucu
Utrecht

Stagiaire Tandarts-assistente Mevr. V. Kuttor
Utrecht

Stagiaire Tandarts-assistente Mevr. R. Moussavi
Utrecht

Balie-assistente Mevr. J. A. Locher
Utrecht

Student Mondzorgkunde Mevr. R. Spreij
Utrecht

Team Studentist Utrecht

Studentist Utrecht is een deskundige tandarts midden in het centrum van Utrecht. Onze tandartsen staan ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Tandartsen. We zijn dus niet alleen betaalbaar, maar ook vakkundig.

Ontmoet het hele team

Route naar Studentist Utrecht

Onze praktijk is gevestigd in het centrum van Utrecht. Kom je met de auto? Dan adviseren we om te parkeren bij Parkeergarage Springweg of Parking Kruisstraat. Bushalte Janskerkhof ligt op een paar minuten lopen vanaf onze praktijk, waardoor we goed te bereiken zijn met het openbaar vervoer. Bekijk direct de routebeschrijving vanaf jouw huis.

Studentist app

Plan eenvoudig je afspraken in via de app van Studentist Utrecht. Je vindt de app in de Google Play Store.

© Copyright 2024 Studentist Powered by iClicks Sitemap | Cookie instellingen | Privacy en cookieverklaring | Algemene voorwaarden |