Online je afspraken maken
De laagste tarieven
Praktijk in de buurt van de universiteit
Voor spoed direct beschikbaar

Eerste tandartsbezoek

Jouw eerste tandartsbezoek plan je eenvoudig in via onze online agenda. Studentist Groningen ligt in hartje Groningen, vlakbij Rijksuniversiteit Groningen. De eerste afspraak bestaat uit een kennismaking, het controleren van je gebit, een deel voorlichting/advies en eventueel het maken van foto’s. Vooraf kunnen we de verwachte kosten met je bespreken, zodat je weet met welke kosten je rekening kunt houden.

  • Online afspraak maken
  • Ervaren tandarts speciaal voor studenten
  • Voorkom dure behandelingen met regelmatige periodieke controles
  • Tandartspraktijk vlakbij de Universiteit
Direct inschrijven of maak een afspraak

1. Kennismaking

Je maakt eerst kennis met de praktijk en jouw vaste tandarts. De tandarts zal je een aantal vragen stellen over je gebit en (mond)gezondheid, om meer achtergrondinformatie te krijgen. Geef het aan als je klachten hebt, zoals kiespijn of gevoelige tanden zodat we hier rekening mee kunnen houden.

2. Gebitscontrole

De eerste afspraak bestaat ook uit een reguliere controle, waarbij de tandarts controleert op gaatjes en andere problemen. Dit zal geen pijn doen. Terwijl de tandarts bezig is, kun je via een spiegel meekijken en zal de tandarts meer informatie geven over de staat van je gebit. Zo is alles voor jou duidelijk. Als de tandarts mondproblemen tegenkomt, legt hij uit hoe hij die gaat behandelen en wat de kosten zijn.

3. Röntgenfoto’s maken

Röntgenfoto’s geven ons veel informatie over de staat van jouw tanden en kiezen. Ook kan de tandarts plekken tussen tanden en kiezen beter bekijken en beoordelen. Je kunt de foto’s zelf opvragen bij je vorige tandarts. Dan hoeven we vaak geen nieuwe te maken. Heeft je vorige tandarts geen foto’s of zijn ze verouderd? Dan moeten we nieuwe maken. De kosten hiervan zijn terug te vinden bij de tarieven. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

4. Advies en preventie van mondproblemen

Voorkomen is beter dan genezen en daarom kijken we niet alleen naar je huidige mondsituatie, maar geven we ook advies over eventuele toekomstige problemen. Last van een beginnend gaatje dat we (nog) niet hoeven te vullen? Dan krijg je poetsinstructies om de schade te beperken. Als je gebit erg kwetsbaar is, raden we aan een afspraak te maken met onze mondhygiënist.

“Tandarts is vriendelijk en geeft veel aanvullende informatie, zodat ik beter weet wat de tandarts nou precies doet. Tot nu toe twee keer geweest en beide keren zijn prima bevallen.”
Hanna uit Groningen

We raden je aan om de eerste keer 5 minuten eerder naar de afspraak te komen, zodat we jouw inschrijving kunnen afronden voordat de afspraak begint. Daardoor kunnen we je alles rustig uitleggen en hoeft de tandarts niet te wachten. Als je regelmatig op controle komt, kunnen we gebitsproblemen op tijd behandelen en erger voorkomen.

Wat kost het eerste tandartsbezoek?

Voor een eerste afspraak betaal je de kosten van een reguliere controle. Moet de tandarts foto’s maken, omdat je geen foto’s hebt van de vorige tandarts of omdat ze verouderd zijn? In het overzicht hieronder zie je de tarieven.

Kosten periodieke controle 2022

Behandeling
Tarief
Intake consult
€ 46,91
Periodieke controle
€ 23,45

Eventueel bijkomende kosten 2022

Behandeling
Tarief
Foto’s van je gebit
€ 17,23 per foto
Foto verstandskiezen
€ 74,07

Wanneer je een aanvullende tandartsverzekering hebt afgesloten zal de rekening rechtstreeks verstuurd worden naar de zorgverzekeraar. Wanneer er geen aanvullende verzekering is afgesloten, dient de nota direct aan de balie voldaan te worden per PIN/contant. Lees meer over de facturatie.

Schrijf je in bij onze tandartspraktijk:

Onze contactgegevens

Studentist Groningen
Lopendediep 7
9712 NV Groningen

Telefoon: 050 752 1911
Spoed (buiten openingstijden): 050 535 0370
E-mail: groningen@studentist.nl

Openingstijden

Maandag

09:00 - 17:00 uur

Dinsdag

09:00 - 17:00 uur

Woensdag

09:00 - 17:00 uur

Donderdag

09:00 - 17:00 uur

Vrijdag

09:00 - 17:00 uur

Zaterdag

Gesloten

Zondag

Gesloten

Meenemen naar de afspraak

Naar de eerste controle bij Studentist moet je een aantal dingen meenemen:

  • Identiteitsbewijs
  • Zorgpas
  • Collegekaart

Inschrijven bij Studentist

Schrijf je direct in bij je nieuwe tandarts. Dit doe je gemakkelijk online. Je mag natuurlijk ook naar onze tandartspraktijk in Groningen bellen:

050 752 1911 Online inschrijven

© Copyright 2024 Studentist Powered by iClicks Sitemap | Cookie instellingen | Privacy en cookieverklaring | Algemene voorwaarden |