Online je afspraken maken
De laagste tarieven
Op woensdag ook in de avond geopend
Voor spoed direct beschikbaar

Gaatjes vullen Amsterdam

Wanneer je een gaatje hebt, moet hij gevuld worden. Als je te lang wacht met het laten vullen van het gaatje, gaat je tand of kies steeds meer pijn doen. Maak een afspraak bij Studentist in Amsterdam en profiteer van de volgende voordelen:

Schrijf je direct in of maak online een afspraak

Hoe vult de tandarts een gaatje?

Het vullen van een gaatje gaat in 3 stappen: constatering, boren en vullen. We lichten de stappen voor je uit.

Stap 1: constatering

Wist je dat een tandarts een gaatje al in een vroeg stadium kan herkennen? Een gaatje doet pas pijn als hij zich in een vergevorderd stadium bevindt. Door naar de periodieke controles te gaan, ben je pijnlijkere behandelingen voor. Wanneer de tandarts een gaatje constateert, adviseert hij je over de mogelijkheden voor het vullen van het gaatje. Er is een optie met verdoving, maar je kunt er ook voor kiezen om de behandeling zonder verdoving te laten doen.

Stap 2: boren

Indien je voor een verdoving hebt gekozen, krijg je een plaatselijke verdoving in het te behandelen gebied. De tandarts boort eerst het tandbederf weg, zodat het gaatje goed zichtbaar wordt en zuur en bacteriën zich niet meer kunnen uitbreiden.

Stap 3: gaatje vullen

Vervolgens wordt het gaatje gevuld met een composiet vulling. Dit is een witte vulling. Het vullen zelf doet geen pijn en als de verdoving is uitgewerkt, voel je ook geen napijn. Na de behandeling kun je ook direct weer eten en drinken.

Kosten gaatje vullen

De tarieven voor het vullen van een gaatje zijn bij alle tandartsen in Nederland gelijk. Ze zijn landelijk vastgelegd door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Bekijk onze tarievenpagina voor de kosten. Door de periodieke controle niet over te slaan, voorkom je ernstige gebitsproblemen, waardoor je minder kans hebt op dure behandelingen.

Vergoeding tandarts

Iedereen tot 18 jaar is volledig verzekerd voor de tandarts vanuit de basisverzekering. Wanneer je ouder bent dan 18 jaar, dan heb je een aanvullende verzekering nodig om behandelkosten te laten vergoeden. Afhankelijk van je polis en zorgverzekeraar wordt het vullen van een gaatje helemaal of voor een deel vergoed. Informeer bij je zorgverzekeraar hoe je verzekerd bent en welke tandartskosten vergoed worden.

Veelgestelde vragen

We krijgen vaak vragen over het ontstaan van gaatjes en de behandeling. We hebben de meestgestelde vragen voor je hieronder beantwoord.

Hoe ontstaan gaatjes?

Wanneer je eet en drinkt, komen er allerlei stoffen in je speeksel. De combinatie van voedsel en de bacteriën in je mond zorgen ervoor dat je tandplak krijgt. De bacteriën in tandplak zetten suikers en koolhydraten in voedsel om in zuur. Dit zuur kan het glazuur aantasten, waardoor gaatjes ontstaan. Het is daarom belangrijk om twee keer per dag je tanden te poetsen en de tandartsafspraken niet over te slaan.

Wat kan in zelf doen om gaatjes te voorkomen?

Goed je tanden blijven poetsen draagt bij aan het voorkomen van gaatjes. Gebruik een goede tandenborstel, liefst elektrisch, met een kleine borstelkop en zachte borstelharen. Gebruik tijdens het poetsen fluoridetandpasta. Daarnaast kun je gebruikmaken van tandenstokers of flossdraad.

Doet het vullen van een gaatje pijn?

Het licht aan de ernst van het gaatje of de behandeling veel pijn gaat doen. Daarnaast heeft iedereen een andere pijngrens. Wanneer je kiest voor een plaatselijke verdoving, voel je niks van de behandeling tijdens het boren.

Tandarts Amsterdam Centrum - Laura Jacobs Studentist
Tandarts Mevr. L. Jacobs-Verburgt, MSc.
Amsterdam Centrum

Tandarts Mevr. M.F. Wilschut, MSc.
Amsterdam Centrum

Tandarts Amsterdam Centrum - Kim ten Bohmer Studentist
Tandarts Mevr. K.L. ten Böhmer, MSc
Amsterdam Centrum

Tandarts Mevr. V. Masthoff, MSc.
Amsterdam Centrum

Geregistreerd Mondhygiënist Dhr. A. Naveed, BaH.
Amsterdam Centrum

Tandartsassistente Mevr. P.C. Vet
Amsterdam Centrum

Tandartsassistente Mevr. E. Arrias
Amsterdam Centrum

Tandarts Mevr. J. Kindt, Msc.
Amsterdam Centrum

Geregistreerd Mondhygiënist Mevr. S. Koekkoek
Amsterdam Centrum

Tandarts Dhr. M. C. van den Born Msc.
Amsterdam Centrum

Balie-assistente Mevr. J. A. Locher
Amsterdam Centrum

Geregistreerd Mondhygiënist Mevr. K. M. Suttle BSc
Amsterdam Centrum

Ons team in Amsterdam

Een kleine greep uit het gespecialiseerde team van Studentist in Amsterdam.

Maak kennis met het hele team

Bereikbaarheid Studentist in Amsterdam

Onze praktijk is te vinden in het centrum van Amsterdam aan de Nieuwe Doelenstraat 1A. We zijn gemakkelijk te bereiken met zowel de fiets als het openbaar vervoer. Je kunt de volgende tramlijnen gebruiken:

  • Tram 14 (richting Flevopark) – Halte Rokin
  • Tram 24 (richting VU medisch centrum) – Halte Muntplein
  • Tram 4 (richting Station RAI) – Halte Spui (Rokin)
  • Metro 51 (richting Westwijk) – Metrostation Nieuwmarkt
  • Metro 52 (richting Station Zuid) – Metrostation Rokin

Dienstregelingen in Amsterdam wijzigen zo nu en dan. Raadpleeg daarom altijd 9292.nl om ervoor te zorgen dat je op tijd bij je afspraak komt.

Contactgegevens

Studentist Amsterdam
Nieuwe Doelenstraat 1A
1012 CP Amsterdam

Telefoon: 020 751 0839
Spoed (buiten openingstijden): 020 723 48 48
E-mail: amsterdam@studentist.nl

Openingstijden

Maandag

09:00 – 17:00 uur

Dinsdag

09:00 – 17:00 uur

Woensdag

09:00 – 21:15 uur

Donderdag

09:00 – 17:00 uur

Vrijdag

09:00 – 17:00 uur

Zaterdag

Gesloten

Zondag

Gesloten

Studentist app

Download nu de de Studentist app! Plan je eenvoudig een nieuwe controle afspraak in via de app van Studentist Amsterdam.

Je vindt de app in de App Store en in de Google Play store.

© Copyright 2024 Studentist Powered by iClicks Sitemap | Cookie instellingen | Privacy en cookieverklaring | Algemene voorwaarden |