Online je afspraken maken
De laagste tarieven
Praktijken in hartje centrum
Voor spoed direct beschikbaar

Periodieke controle

Ieder half jaar kom je bij de tandarts voor een periodieke controle. Tijdens deze afspraken controleert de tandarts je gebit op afwijkingen als gaatjes, ontstoken tandvlees, tandsteen en eventuele problemen met de wortels van je tanden en kiezen. Door een regelmatige controle voorkomen we dat ernstige problemen ontstaan, zodat jij geniet van een gezond gebit en een stralende lach.

De voordelen van periodieke controles bij Studentist:

  • Een deskundige tandarts in jouw studiestad
  • Sta na een kwartier weer buiten
  • Tijdig signaleren en behandelen van gebitsproblemen
  • Eenvoudig online een afspraak maken
  • Periodieke controles voor € 26,75
Maak een afspraak of direct inschrijven

‘Omdat ik voor mijn studie verhuisd ben, werd het tijd om een nieuwe tandarts te zoeken. Ik vond het te veel gedoe om voor controles naar mijn oude woonplaats te reizen. Via een studiegenootje hoorde ik van Studentist en ik heb direct contact opgenomen. Gelukkig kon ik snel terecht en door het online maken van een afspraak zijn de controles goed af te stemmen op mijn colleges.’

Marissa, Groningen

Tarieven periodieke controle

De tarieven voor periodieke controles zijn landelijk vastgelegd door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Alle tandartsen in Nederland moeten zich aan deze tarieven houden.

Kosten periodieke controle bij Studentist:

  • € 23,45
  • Plus de kosten voor eventuele extra verrichtingen

De kosten voor het maken van röntgenfoto’s en het verwijderen van tandsteen worden eveneens in rekening gebracht. Meer informatie over de tarieven voor periodieke controles lees je op onze tarievenpagina. Door jouw gebit regelmatig te laten controleren, voorkom je problemen waardoor je de kans op dure behandelingen voorkomt.

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Tot een leeftijd van 18 jaar ben je vanuit de basisverzekering volledig verzekerd voor de tandarts. Boven de 18 jaar heb je een aanvullende verzekering nodig om je tandartskosten vergoed te krijgen. Afhankelijk van jouw polis en zorgverzekeraar wordt de periodieke controle helemaal of voor een deel vergoed. Informeer bij jouw zorgverzekeraar hoe je verzekerd bent en welke tandartskosten vergoed worden.

Tandarts Amsterdam Centrum - Laura Jacobs Studentist
Tandarts Mevr. L. Jacobs-Verburgt, MSc.
Amsterdam, Roeterseiland Campus & Utrecht

Tandarts Amsterdam Centrum - Kim ten Bohmer Studentist
Tandarts Mevr. K.L. ten Böhmer, MSc
Amsterdam, Roeterseiland Campus & Utrecht

Geregistreerd Mondhygiënist A. Naveed, BaH.
Amsterdam, Roeterseiland Campus & Utrecht

Tandarts Mevr. J. Kindt, Msc
Amsterdam Centrum & Utrecht

Geregistreerd Mondhygiënist Mevr. L. Ouallil, BSc.
Utrecht

Tandartsassistente Mevr. E. M. Arrias
Amsterdam Centrum

Tandarts Mevr. M.F. Wilschut, MSc
Amsterdam Centrum

Tandarts Mevr. V.M.J. Masthoff, MSc
Amsterdam Centrum

Tandarts Mevr. P. Borghans, MSc
Amsterdam Centrum, Utrecht

Tandartsassistente Mevr. P.C. Vet
Amsterdam Centrum

Geregeistreerd Mondhygiënist Mevr. S. Koekkoek
Amsterdam Centrum

Balie-assistente Mevr. J. A. Locher
Amsterdam Centrum

Stagiare Tandarts-assistente Mevr. R. Moussavi
Utrecht

Stagiair Tandarts-assistente Mevr. V. Kuttor
Utrecht

Tandarts-assistent Mevr. V. Nehometianova
Amsterdam Centrum

Geregistreerd Mondhygiënist Mevr. K. M. Suttle BSc
Amsterdam Centrum

Student Mondzorgkunde Mevr. R. Spreij
Utrecht & Roeterseiland Campus

Het team van Studentist

Maak kennis met het gespecialiseerde team van Studentist. Ons team staat altijd voor je klaar om je te helpen bij al je gebitsproblemen.

Ontmoet het hele team van Studentist

Waarom een periodieke controle?

Het doel van een periodieke controle is om eventuele gebitsproblemen op tijd te signaleren. Hierdoor voorkomen we dat deze problemen verergeren. De tandarts ziet bijvoorbeeld tijdens de controle dat je last hebt van geïrriteerd tandvlees. Door dit te behandelen, voorkom je dat je last krijgt van bloedend tandvlees en gevoelige tanden. Daarnaast kunnen afwijkingen aan het gebit aanwijzingen zijn voor andere gezondheidsproblemen. Een periodieke controle bij de tandarts is dus niet alleen goed voor je gebit, maar voor je algehele gezondheid.

Laat jouw gebit ieder half jaar controleren

Wanneer je jouw gebit regelmatig laat controleren, is het goed mogelijk dat er niets opvallends te zien is. In dat geval kom je na verloop van tijd terug voor de volgende controle. Op deze manier houden we je gebit doorlopend in de gaten en zorgen we ervoor dat dit gezond blijft. Wij adviseren je om ieder half jaar bij ons te komen voor een periodieke controle. We raden je sterk af om periodieke controles over te slaan. Dit lijkt financieel voordelig omdat je nergens last van hebt, maar het gevolg is een duurdere behandeling omdat we problemen niet tijdig signaleren.

De periodieke controle: snel en pijnloos

In onze laagdrempelige en moderne praktijken stelt de tandarts je tijdens de periodieke controle op je gemak waarna hij de staat van jouw mond en gebit bekijkt. Hij controleert op afwijkingen als gaatjes, ontstoken tandvlees, tandsteen achter je tanden en kiezen en ook bekijkt de tandarts de staat van de wortels van je tanden. Soms is het nodig om röntgenfoto’s te maken zodat de tandarts een beter beeld krijgt van je gebit. In totaal duurt de controle ongeveer een kwartier en het is voor jou geheel pijnloos.

Ook krijg je van onze deskundige tandarts advies over hoe je je gebit het beste onderhoudt. Denk daarbij aan poetsinstructies en uitleg over hoe je het gebied tussen de tanden en kiezen het beste reinigt.

Vervolgafspraak na een periodieke controle

Sommige afwijkingen verhelpt de tandarts van Studentist direct tijdens de periodieke controle. Zoals instructie om het ontstoken tandvlees eenvoudig te laten herstellen. In andere gevallen is een uitgebreidere behandeling nodig en maakt de tandarts een vervolgafspraak met je of verwijst hij je door naar een andere deskundige, zoals een mondhygiënist of een kaakchirurg.

Een vervolgafspraak is bijvoorbeeld nodig om gaatjes te vullen of om een wortelkanaalbehandeling uit te voeren. We kiezen altijd voor een behandeling die nodig is om jouw gebit goed te houden. Een wortelkanaalbehandeling klinkt wellicht ingrijpend, maar deze behandeling is nodig om ontstekingen te verhelpen. Door onze moderne verdovingstechnieken is een wortelkanaalbehandeling geheel pijnloos.

Voorkomen is beter dan genezen

Je kunt zelf ook een bijdrage leveren aan het voorkomen van gebitsproblemen. Een goede verzorging van je mond en gebit is hierbij erg belangrijk. Door twee keer per dag te poetsen en te flossen/stoken, houd je jouw gebit schoon en voorkom je irritatie en gaatjes. Natuurlijk kun je zelf niet alles voorkomen, daarom kom je als aanvulling op jouw dagelijkse verzorging twee keer per jaar bij Studentist voor een periodieke controle. Daarmee voorkomen we gezamenlijk dat ernstige problemen aan je gebit ontstaan en zorgen we ervoor dat jij je gezonde gebit en stralende lach behoudt.

Tandartspraktijk Studentist in Nederland

Studentist app

Download nu de de Studentist app! Plan je eenvoudig een nieuwe controle afspraak in via de app van Studentist.

Je vindt de app in de Google Play store.

Afspraak maken voor een periodieke controle bij Studentist

Je maakt eenvoudig online een afspraak bij Studentist voor een periodieke controle. Maak bij de praktijk in jouw studiestad een afspraak op een moment dat het jou het beste uitkomt.

Kom je voor een eerste afspraak bij Studentist? Neem dan een inschrijvingsbewijs of een collegekaart van je onderwijsinstelling mee. Dit kan zowel een hbo-instelling als een universiteit zijn.

Maak een afspraak

© Copyright 2024 Studentist Powered by iClicks Sitemap | Cookie instellingen | Privacy en cookieverklaring | Algemene voorwaarden |