Online je afspraken maken
De laagste tarieven
Praktijken in hartje centrum
Voor spoed direct beschikbaar

Implantaten Utrecht

Als je een tand of kies mist, dan is een implantaat vaak de ideale oplossing. Op het implantaat wordt een kroon of brug geplaatst die nauwelijks van echt te onderscheiden is. Als je meerdere tanden of kiezen mist, is een klikgebit een goede optie. Je kiest voor Studentist omdat:

  • De praktijk is handig gelegen in het centrum van Utrecht
  • Vooraf duidelijkheid over alle kosten
  • Verwijzing naar ervaren implantoloog
  • Tarieven gericht op studenten
Direct inschrijven of maak een afspraak

De behandeling

Het plaatsen van implantaten doen we niet zelf, we verwijzen je door naar de implantoloog in de buurt. Het plaatsen van de implantaten gebeurt daar in meerdere fases. In de eerste fase maken ze foto’s van je gebit en stellen ze een behandelplan op. Vervolgens plannen ze een afspraak in, zodat de implantoloog het implantaat kan plaatsen. Na de behandeling is er een herstelperiode van een aantal weken. Hierna kom je terug naar de praktijk en bevestigen ze de kroon, de brug of het klikgebit.

Contactgegevens Tandartspraktijk Utrecht

Studentist Utrecht
Keistraat 4
3512 HV Utrecht

Telefoon: 030 751 0106
Spoed (buiten openingstijden): 020 303 4500
E-mail: utrecht@studentist.nl

Openingstijden

Maandag

09:00 - 17:00 uur

Dinsdag

09:00 - 17:00 uur

Woensdag

09:00 - 17:00 uur

Donderdag

09:00 - 17:00 uur

Vrijdag

Gesloten

Zaterdag

Gesloten

Zondag

Gesloten

Kosten implantaten Utrecht

De kosten voor implantaten zijn verschillend per behandeling. Tijdens het consult in de eerste fase, krijg je inzicht in welke kosten van toepassing zijn op jouw ingreep. Benieuwd naar de kosten die je kunt verwachten? Bekijk dan het tarievenoverzicht.

Implantaten vergoeding

Vanuit de basisverzekering worden tandartskosten niet vergoed. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding voor implantaten heb je een aanvullende tandartsverzekering nodig. Informeer bij je zorgverzekeraar hoe jij verzekerd bent. Zo voorkom je onverwachte hoge kosten.

Tandarts Amsterdam Centrum - Kim ten Bohmer Studentist
Tandarts Mevr. K.L. ten Böhmer, MSc
Utrecht

Tandarts Amsterdam Centrum - Laura Jacobs Studentist
Tandarts Mevr. L. Jacobs-Verburgt, MSc.
Utrecht

Geregistreerd Mondhygiënist Dhr. A. Naveed, BaH.
Utrecht

Tandarts Mevr. J. Kindt, Msc.
Utrecht

Geregistreerd Mondhygiënist Mevr. L. Ouallil, BSc.
Utrecht

Stagiaire Tandarts-assistente Mevr. S. Kuyucu
Utrecht

Stagiaire Tandarts-assistente Mevr. V. Kuttor
Utrecht

Stagiaire Tandarts-assistente Mevr. R. Moussavi
Utrecht

Balie-assistente Mevr. J. A. Locher
Utrecht

Student Mondzorgkunde Mevr. R. Spreij
Utrecht

Team Studentist Utrecht

Al onze tandartsen zijn ingeschreven bij Kwaliteitsregister Tandartsen. Studentist is dus een deskundige tandarts in Utrecht. Daarnaast zijn we ook nog eens betaalbaar.

Maak kennis met het hele team

Veelgestelde vragen over implantaten

Bij Studentist Utrecht krijgen we vaak dezelfde vragen over de behandeling voor implantaten. Daarom hebben we de veelgestelde vragen voor je beantwoord en op een rijtje gezet.

Waarom moet ik een implantaat laten plaatsen?

Als je een tand of kies mist, dan adviseren we om een implantaat te laten plaatsen. Een implantaat vult namelijk de leegte in je gebit op. Er wordt een levensechte kroon of brug op het implantaat geplaatst. Hierdoor beschik je weer over een volledig gebit en kan je weer zelfverzekerd lachen. Ga trouwens altijd naar de tandarts nadat je een tand of kies bent verloren. Als je dit niet doet, dan loop je een groter risico op vervelende infecties.

Kan ik een implantaat nemen?

Implantaten zijn niet voor iedereen geschikt. Om een implantaat te laten plaatsen, moet je over voldoende kaakbot beschikken. Daarnaast is het mogelijk dat de vorm van je kaak ongeschikt is voor een implantaat. Een laatste voorwaarde is dat je lichaam in staat moet zijn om te herstellen na de behandeling. Voordat je de ingreep ondergaat, zal de tandarts dus een vooronderzoek uitvoeren. Plan een afspraak in om erachter te komen of jij in aanmerking komt voor een implantaat.

Wie plaatst de implantaten?

Het plaatsen van een implantaat is een specialistische behandeling. De ingreep wordt uitgevoerd door speciaal opgeleide tandartsen. Na de herstelperiode kan een reguliere tandarts jouw brug of kroon plaatsen. Hiervoor dient hij wel een aanvullende cursus afgerond te hebben.

Doet het plaatsen van implantaten pijn?

De implantoloog voert de behandeling onder plaatselijke verdoving uit. Dit betekent dat je geen pijn voelt van de behandeling. Na het plaatsen van het plaatsen van de implantaat kan het zijn dat je tandvlees gevoelig aanvoelt en opzwelt. Daarbij kan je wat meer pijn gaan ervaren doordat de verdoving uitwerkt. We raden aan om op dit punt een pijnstiller te nemen.

Hoe moet ik implantaten verzorgen?

Het is belangrijk om je implantaat goed te verzorgen, vooral de eerste dagen na het plaatsen. Hiermee voorkom je vervelende infecties. Spoel de eerste 3 dagen na de behandeling je mond 2 keer per dag met spoelmiddel. We adviseren om minsten een half uur na het spoelen niet te eten of te drinken. Spoel je mond ook niet na met water. Vanaf de 4e dag kan je het implantaat poetsen zoals je ook je tanden poetst.

Worden implantaten vergoed door de verzekering?

Als je beschikt over een basiszorgverzekering, dan vergoedt de verzekering bijna nooit je behandeling. Je komt in dit geval alleen in aanmerking voor een vergoeding als je een ernstige afwijking aan je gebit hebt. Beschik je over een aanvullende tandartsverzekering? Dan is de kans groot dat je verzekeraar de behandeling voor een gedeelte of volledig vergoedt. Informeer bij jouw zorgverzekeraar om te controleren of jij in aanmerking komt voor een vergoeding voor implantaten.

Nazorg door Studentist Utrecht

We adviseren om na de behandeling regelmatig terug te komen naar Studentist Utrecht. De tandarts kan dan namelijk kijken naar de gezondheid van je tandvlees, het kaakbot rondom je implantaat en de slijtage van je kroon of brug. Het is belangrijk om dit te laten controleren. Hierdoor kan de tandarts eventuele problemen in een vroeg stadium constateren en tijdig ingrijpen.

Verzorging van je implantaat

Zorg ervoor dat je je gebit schoon houdt. Voornamelijk de eerste dagen na het plaatsen van het implantaat is een goede mondhygiëne belangrijk. Spoel je mond 2 keer per dag met mondspoelmiddel, doe dit in ieder geval de eerste 3 dagen na de behandeling. Eet en drink niet na het spoelen en spoel je mond ook niet na met water. Na de eerste dagen kan je jouw implantaat verzorgen door goed te poetsen en flossen.

Soorten implantaten

Er zijn twee soorten tandimplantaten en het verschil is het materiaal waar het implantaat van gemaakt is. Je kan namelijk een implantaat krijgen dat gemaakt is van titanium of eentje van keramiek. De keramische versie komt het vaakst voor, omdat het materiaal het meest weefselvriendelijk is.

Titanium implantaat

Keramisch implantaat

Route naar Studentist Utrecht

Onze tandartspraktijk is handig gelegen in Utrecht. Je vindt ons in het centrum van de studentenstad, vlak naast het academiegebouw van de Universiteit Utrecht. We zijn vooral met de fiets en het openbaar vervoer gemakkelijk te bereiken. De parkeerplaats aan het Pieterskerkhof biedt ook de mogelijkheid om met de auto te komen.

Neem contact met ons op

Heb je een vraag over het plaatsen van implantaten in Utrecht of over een van onze behandelingen? Neem dan gerust contact met ons op via 030 751 0106 of utrecht@studentist.nl. Ben je nog geen patiënt bij Studentist of wil je direct een afspraak inplannen? Klik dan op een van de onderstaande buttons.

Direct inschrijven of maak een afspraak

Studentist app

Plan eenvoudig je afspraken in via de app van Studentist Utrecht. Je vindt de app en in de Google Play Store.

© Copyright 2024 Studentist Powered by iClicks Sitemap | Cookie instellingen | Privacy en cookieverklaring | Algemene voorwaarden |