fbpx

Wij maken gebruik van cookies voor een goede werking van de website, het maken van online afspraken en om (anoniem) inzicht te krijgen hoe bezoekers de website gebruiken. 

Mondhygiënist

Gevoelige tanden, een slechte adem of ontstoken tandvlees; de mondhygiënist helpt jou bij deze klachten. Om ervoor te zorgen dat je gebit schoon en gezond blijft, is het belangrijk om minimaal één keer in het jaar een bezoek te brengen aan de mondhygiënist in jouw studiestad. Je maakt eenvoudig een afspraak met behulp van ons online afsprakensysteem. Ben je nog niet ingeschreven bij Studentist? Door een eerste afspraak te maken, schrijf je je automatisch in. In de tandartspraktijk hebben wij enkel jouw collegekaart of bewijs van inschrijving nodig om de inschrijving compleet te maken.

Maandag: 09:00 - 21:00 uur
Dinsdag: 09:00 - 17:00 uur
Woensdag: 09:00 - 17:00 uur
Donderdag: 09:00 - 21:00 uur
Vrijdag: 09:00 - 17:00 uur
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

Maandag: 09:00 - 17:00 uur
Dinsdag: 09:00 - 17:00 uur
Woensdag: 09:00 - 17:00 uur
Donderdag: 09:00 - 17:00 uur
Vrijdag: 09:00 - 17:00 uur
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

Maandag: 09:00 - 17:00 uur
Dinsdag: 09:00 - 17:00 uur
Woensdag: 09:00 - 17:00 uur
Donderdag: 09:00 - 17:00 uur
Vrijdag: 09:00 - 17:00 uur
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

‘Ik kreeg de naam Studentist door van een vriend van mij. Hij was erg positief en omdat ik op het punt stond te verhuizen naar Amsterdam, heb ik mij over laten schrijven naar de tandarts. Ik heb er nog nooit een negatieve ervaring mee gehad en woon al 5 jaar in Amsterdam.’ Anoniem via Independer

Wat doet een mondhygiënist?

De mondhygiënist voorkomt problemen aan jouw gebit en tandvlees door deze grondig te reinigen. Daarnaast krijg je advies over hoe jij ervoor kunt zorgen dat je gebit gezond blijft. Zo ontvang je bijvoorbeeld tips over flossen, maar ook over het poetsen van je tanden en het gebruik van mondwater.

Wanneer moet je naar de mondhygiënist?

Voor een bezoek aan de mondhygiënist heb je geen verwijzing nodig van de tandarts. Wij raden je aan om langs te komen wanneer je last hebt van:

  • Gevoelige tanden
  • Ontstoken tandvlees
  • Slechte adem
  • Verkleurde tanden
  • Tandsteen

 

‘Had twee gaatjes in mijn gebit en het was zo behandeld! Zeer geslaagde behandeling en helemaal pijnloos. Niet verwacht omdat het niet zo bij mijn oude tandarts was. Geweldig Studentist!’ Anoniem via Independer

Tarieven

De kosten van de mondhygiënist zijn afhankelijk van de behandeling. In onderstaande tabel vind je een overzicht van de tarieven van diverse behandelingen. De prijzen zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

 Preventieve mondzorg

   
  M01   preventieve voorlichting en/of instructie, per vijf minuten   € 13,52
  M02   consult voor evaluatie van preventie, per vijf minuten   € 13,52
  M03   gebitsreiniging, per vijf minuten   € 13,52
  M30   behandeling van gevoelige tandhalzen    € 6,03
  M40   fluoridebehandeling per kaak   € 15,07
 

 Tandvleesbehandelingen

   
  T012   onderzoek tandvlees (parodontiumstatus)   € 174,85  
  T022   grondig reinigen wortel (standaard)   € 24,12
  T042   consult nazorg tandvleesbehandeling vanaf   € 91,64

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Een behandeling bij de mondhygiënist wordt tot je 18e vergoed door de basisverzekering van jouw zorgverzekeraar. Wanneer je 18 jaar of ouder bent, is het afhankelijk van de zorgverzekering of de behandeling vergoed wordt. Informeer voor meer informatie bij jouw zorgverzekeraar.

 

Ontmoet ons team

Maak kennis met onze ervaren en hoogopgeleide mondhygiënisten:

Mondhygiënist Naveed

Mondhygiënist Rutten

Mondhygiënist v.d. Vlerk

 

Veelgestelde vragen

Heb ik een verwijzing van de tandarts nodig?

Voor een behandeling bij de mondhygiënist heb je geen verwijzing van de tandarts nodig. Wel werken wij samen met de tandarts, om een zo goed mogelijke mondhygiëne te bieden.

Ik ben bang om naar de mondhygiënist te gaan. Wat nu?

Wanneer je bang bent om naar de mondhygiënist te gaan, raden wij je aan om dit van tevoren aan te geven. Op deze manier kunnen wij extra tijd voor de behandeling inplannen. Tevens vertellen wij stap voor stap wat wij gaan doen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Hoe kan ik ontstoken tandvlees voorkomen?

Ontstoken tandvlees – ook wel gingivitis genoemd – is te voorkomen met een goede mondhygiëne. Je herkent een goede mondhygiëne aan het tandvlees. Zo moet het tandvlees lichtroze zijn, niet bloeden tijdens het poetsen en dienen tandhalzen niet bloot te liggen. Om ervoor te zorgen dat jouw tandvlees gezond blijft, is het belangrijk om het gebit goed te reinigen en minimaal twee keer in het jaar tandplak en tandsteen te laten verwijderen. 

Maak een afspraak bij de mondhygiënist

Wil je een afspraak maken bij de mondhygiënist? Neem contact op met de tandartspraktijk in jouw studiestad of maak direct een afspraak. Kom je voor een eerste afspraak bij Studentist? Neem dan een bewijs van inschrijving of een collegekaart van je onderwijsinstelling mee. Dit kan een hbo-instelling of universiteit zijn.

T: 020 751 0839
E:

T: 030 751 0106
E:

T: 050 752 1911
E: