De voordeligste tarieven
Deskundige tandartsen
Praktijken in hartje centrum
Online je afspraken maken

Spalkje los

Onze tandartsen kunnen jou helpen bij het opnieuw vastzetten of plaatsen van een draadspalkje, zodat je hiervoor niet naar de orthodontist in jouw woonplaats hoeft. In onze tandartspraktijk kunnen we je helpen bij het zetten en vastzetten van een draadspalk, maar verder worden er bij Studentist geen orthodontistische behandelingen uitgevoerd. Wel kunnen we je altijd verwijzen naar een geschikte orthodontist in jouw studiestad.

Afspraak maken of schrijf je direct in

Zit jouw spalkje los?

Maak dan online een afspraak bij de tandartspraktijk in jouw studiestad voor een behandeling. Ook wanneer je nog geen patiënt bij Studentist bent, kun je bij ons terecht. Kom je voor de eerste keer langs? Vergeet dan niet om je inschrijvingsbewijs of collegekaart van de onderwijsinstelling mee te nemen. Dit kan een hbo-instelling of universiteit zijn.

Voor overige orthodontistische behandelingen kun je het beste contact opnemen met de orthodontist waar je patiënt bent.

Een beugel voor een mooie glimlach

De meeste mensen nemen een beugel omdat ze graag een mooi gebit met rechte tanden willen. Een stralende glimlach geeft immers zelfvertrouwen en ziet er verzorgd uit. Voor het rechtzetten van scheefstaande kiezen of tanden die te ver naar voren staan, wordt in de meeste gevallen gebruikgemaakt van een slotjesbeugel of een blokbeugel.

Een beugel om medische klachten te voorkomen

Naast esthetische doeleinden kan een beugel ook ingezet worden om gezondheidsklachten te voorkomen of verhelpen. Bij een grote hoeveelheid ruimte in de mond, kunnen de scheefstaande tanden en kiezen ervoor zorgen dat eten, drinken, kauwen of lachen lastig wordt. Daarnaast zijn scheefstaande tanden lastig schoon te houden, wat kan leiden tot een tandvleesontsteking. Bij gezondheidsklachten wordt veelal gebruik gemaakt van een buitenbeugel of plaatbeugel.

Wat is het verschil tussen een beugeltandarts en een orthodontist?

Tandartsen voor orthodontie voeren niet-gecompliceerde beugelbehandelingen uit die onderdeel zijn van de universitaire opleiding Tandheelkunde. Hierbij kun je denken aan tussentijdse controles, het bijstellen van vaste en losse beugels en het plaatsen en opnieuw vastzetten van het metalen draadje achter de tanden. Als tandarts kun je ervoor kiezen om je na de studie Tandheelkunde te specialiseren in orthodontie, waarbij je wordt opgeleid om ingewikkelde behandelingen uit te voeren. Hierbij kun je denken aan een beugel bij vergroeide kaken of scheve tanden die ervoor zorgen dat eten, kauwen, praten en lachen minder eenvoudig gaat. Na het afronden van de specialisatie orthodontie mag je je als tandarts orthodontist noemen.

Tarieven

De kosten van een beugel zijn onder andere afhankelijk van het type beugel, de duur van het behandeltraject en het aantal controles. De tarieven voor orthodontie zijn landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Studentist helpt je graag bij het vastzetten of plaatsen van een spalkje

Maak een afspraak bij de tandarts in jouw studiestad. Neem contact op via het telefoonnummer, stuur een e-mail of maak direct een afspraak via de button. Als je nog geen patiënt bent bij Studentist moet je bij de eerste beugelbehandeling je inschrijvingsbewijs of collegekaart van de hbo-onderwijsinstelling of universiteit mee te nemen.

© Copyright 2024 Studentist Powered by iClicks Sitemap | Cookie instellingen | Privacy en cookieverklaring | Algemene voorwaarden |