Gaatje vullen

Vermoed jij dat je een gaatje hebt of heeft de tandarts het gaatje al geconstateerd? Laat jouw gaatje vullen door een deskundige tandarts in jouw studiestad. Je maakt online eenvoudig een afspraak die past in jouw rooster. Stel het maken van een afspraak niet uit, hoe verleidelijk dat ook mag zijn; hoe langer jij wacht met het laten vullen van een gaatje, hoe meer pijn je tand of kies gaat doen. Ben je nog niet ingeschreven bij Studentist? Je kunt je eenvoudig inschrijven door een eerste afspraak in te plannen.

Afspraak maken Amsterdam

Afspraak maken Utrecht

Afspraak maken Groningen

020 751 0839

030 751 0106

050 752 1911

"Top praktijk! Hele fijne tandartsen. Van tevoren krijg ik een duidelijk overzicht van de kosten. Ook tijdens de behandeling wordt er eerst goed uitgelegd wat ik kan verwachten. Al met al heb ik hele goede ervaringen met Studentist."

Hoe gaat het vullen van een gaatje in zijn werk?

Het behandeltraject van een gaatje is onder te verdelen in drie stappen: van het consult en het boren tot het vullen van het gaatje. Om je een duidelijk beeld te geven van de behandeling, lichten wij de drie stappen voor je uit.

Stap 1: het consult en de diagnose

Voordat er gestart wordt met boren, controleert de tandarts eerst of er sprake is van een gaatje. Het kan lastig zijn om zelf een gaatje te herkennen, omdat niet ieder groefje of verkleuring een gaatje is. Daarnaast doet een gaatje pas zeer, als het zich in een vergevorderd stadium bevindt. Wanneer er een gaatje in jouw tand of kies is geconstateerd, adviseert de tandarts je over de mogelijkheden, waaronder verdoving. 

Stap 2: het boren

Wanneer je voor een verdoving hebt gekozen, verdooft de tandarts eerst het te behandelen gebied. Vervolgens boort de tandarts het glazuur en het rotte tandbeen weg, zodat het hele gaatje zichtbaar is. Het gaatje wordt zo niet alleen zichtbaar, je voorkomt hiermee ook dat zuur en bacteriën zich uitbreiden waardoor er meerdere gaatjes ontstaan.

Stap 3: het vullen van het gaatje

Als de tand is schoon geboord, moet deze opgevuld worden met een vulling. Bij Studentist krijg je een composiet (witte) vulling. Het vullen van een gaatje is pijnloos en er is zelden napijn. Dat betekent dat je direct na de behandeling weer verder kunt met je dagelijkse werkzaamheden. Ook eten en drinken zijn direct weer mogelijk. 

Tarieven

De kosten voor het vullen van een gaatje zijn afhankelijk van onder andere het aantal gaatjes. In onderstaande tabel vind je een overzicht van de tarieven voor het vullen van een gaatje. De prijzen zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Verdoving

 

Oppervlakte verdoving

€ 7,18

Geleidings-, infiltratie- en/of intraligamentaire verdoving

€ 13,81

 

 

Vullingen

 

 

 

Eénvlaksvulling glasionomeer

€ 34,26

Tweevlaksvulling glasionomeer

€ 48,07

Drievlaksvulling glasionomeer

€ 59,13

Meervlaksvulling glasionomeer

€ 78,47

 

 

Eénvlaksvulling composiet

€ 44,21

Tweevlaksvulling composiet

€ 58,02

Drievlaksvulling composiet

€ 69,07

Meervlaksvulling composiet

€ 88,41

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Het vullen van een gaatje door de tandarts wordt tot je 18e vergoed door de basisverzekering van je zorgverzekeraar. Wanneer je 18 jaar of ouder bent, is het afhankelijk van je zorgverzekering of het vullen vergoed wordt. Informeer bij jouw zorgverzekeraar of de behandeling vergoed wordt.

Afspraak maken Amsterdam

Afspraak maken Utrecht

Afspraak maken Groningen

020 751 0839

030 751 0106

050 752 1911

Afspraak maken om een gaatje te vullen

Vermoed jij dat je last hebt van een gaatje? Maak een afspraak bij een van onze praktijken, zodat we jouw gebit nauwkeurig kunnen bekijken. Indien nodig wordt het gaatje direct gevuld bij de tandarts in jouw studiestad.

Kom je voor een eerste afspraak bij Studentist? Neem dan een inschrijvingsbewijs of een collegekaart van je onderwijsinstelling mee. Dit kan een hbo-instelling of Universiteit zijn.

Studentist Amsterdam

020 751 0839

Studentist Utrecht

030 751 0106

Studentist Groningen

050 752 1911