Online je afspraken maken
Voordelige behandelmethodes
Praktijken in hartje centrum
Voor spoed direct beschikbaar

Tanden bleken

Creëer een stralend witte Hollywood lach door je tanden te bleken. Met de professionele bleekbehandeling worden je tanden witter. Bij Studentist kun je je tanden thuisbleken met een op maat gemaakt bitje. Maak eenvoudig online een afspraak met behulp van onze online afsprakentool. Studenten die je voor zijn gegaan, beoordelen ons met een 9,5 op Klantervaringen.nl.

Direct inschrijven of maak een afspraak

Hoe gaat tanden bleken in zijn werk?

Bij Studentist werken wij met een thuisbleekbehandeling. Wanneer je je tanden thuis wilt bleken, maakt de tandarts gebitjes op maat. Hiervoor wordt er een afdruk gemaakt van het gebit, zodat de boven- en ondertanden optimaal gebleekt worden. Doorgaans kun je de gebitjes en bleekspuitjes na 10 werkdagen ophalen, waarna je uitgebreide instructies krijgt voor het thuisbleken. Laat uw tanden bleken bij Studentist:

“Ik heb een op maat gemaakt bitje laten maken bij de tandarts, waarna ik er zelf een bleekgel in kon spuiten. Na het bitje driemaal ingehad te hebben, zag ik een duidelijk resultaat. Mijn tanden zijn ongeveer zes tinten witter geworden. Ik ben zeer tevreden met het resultaat.” – Kimberly

Tarieven

Om je een duidelijk beeld te geven van de kosten van een thuisbleekbehandeling hebben wij de kosten voor je uitgelicht. Het is echter goed om te weten dat je het bleekmalletje keer op keer kunt gebruiken. Je hoeft nadat je het bleekbitje hebt aangeschaft enkel bleekgel aan te schaffen.

Bleekmalletje incl. techniekkosten

Behandeling
Tarief
Bleekmalletje per kaak
€ 153,88

Bleekgel

Behandeling
Tarief
Per stuk
€ 22,00

NIEUW: bij Studentist Amsterdam kun je jouw tanden binnen één uur laten bleken. 

Zelf je tanden witter maken? Niet altijd verstandig.

Het is misschien heel verleidelijk om zelf je tanden te bleken met een doe-het-zelfsetje van het internet, etenswaren of huis-tuin-en-keukenmiddeltjes, maar deze methoden kunnen zeer schadelijk zijn voor je gebit. Wij hebben de veelgehoorde methoden voor je verzameld en lichten de eventuele gevaren voor je toe.

Aardbeien

Een aardbei doorbijten en deze over de tanden wrijven zou zorgen voor wittere tanden. Buiten het feit om of dit klopt of niet, is het erg onverstandig om te doen. Hoewel een aardbei lekker zoet smaakt, bevat de zoetigheid veel fruitzuren die het glazuur van de tanden kunnen aantasten.

Knapperige groenten

Het kauwen op knapperige groenten kan helpen om tandplak te verwijderen en daarmee tandsteen te voorkomen. Zonder de tanden te beschadigen, ‘schuren’ de groenten tijdens het kauwen langs het tandoppervlak wat voor een soort reiniging zorgt. Minder tandplak staat gelijk aan minder aanslag, en daarom ook aan minder verkleurde tanden.

Citroen, natriumbicarbonaat en zout

Een vaak gehoorde tip is het maken van een papje van citroen, natriumcarbonaat (baksoda) en/of zout. Vervolgens wordt aangeraden om je tanden hiermee te poetsen. Wij kunnen hier één ding over zeggen: doe het niet! Het zuur van de citroen tast  het tandglazuur aan. Daarnaast schuurt het zout ook nog over de tanden, wat ze niet bepaald sterker maakt. Er is juist een kans dat je tanden geler worden, omdat het onderliggende tandbeen zichtbaarder wordt door het oplossen van je tandglazuur

Een appeltje voor de dorst

Een (zure) appel bevat zuren die ervoor zorgen dat de tanden witter kunnen worden. Gebruik het fruit niet als tandenborstel, maar kauw er gewoon rustig op. Het is een fijne manier om bijvoorbeeld na de lunch de tanden ‘schoon te maken’ en de mond te verfrissen.

Faken of bleken

Een zongebruinde huid en een koraal- of lichtrood kleurtje op de lippen (voor de dames) doen de tanden direct witter lijken. Ben je toch op zoek naar een wat meer permanente oplossing, maar wil je niet zelf aan de slag met middelen waarvan je de uitwerking niet kent? Laat je tanden dan bleken door de specialisten van Studentist.

Tandarts Amsterdam Centrum - Laura Jacobs Studentist
Tandarts Mevr. L. Jacobs-Verburgt, MSc.
Amsterdam, Roeterseiland Campus & Utrecht

Tandarts Amsterdam Centrum - Kim ten Bohmer Studentist
Tandarts Mevr. K.L. ten Böhmer, MSc
Amsterdam, Roeterseiland Campus & Utrecht

Geregistreerd Mondhygiënist A. Naveed, BaH.
Amsterdam, Roeterseiland Campus & Utrecht

Tandarts Mevr. J. Kindt, Msc
Amsterdam Centrum & Utrecht

Geregistreerd Mondhygiënist Mevr. L. Ouallil, BSc.
Utrecht

Tandartsassistente Mevr. E. M. Arrias
Amsterdam Centrum

Tandarts Mevr. M.F. Wilschut, MSc
Amsterdam Centrum

Tandarts Mevr. V.M.J. Masthoff, MSc
Amsterdam Centrum

Tandarts Mevr. P. Borghans, MSc
Amsterdam Centrum, Utrecht

Tandartsassistente Mevr. P.C. Vet
Amsterdam Centrum

Geregeistreerd Mondhygiënist Mevr. S. Koekkoek
Amsterdam Centrum

Balie-assistente Mevr. J. A. Locher
Amsterdam Centrum

Stagiare Tandarts-assistente Mevr. R. Moussavi
Utrecht

Stagiair Tandarts-assistente Mevr. V. Kuttor
Utrecht

Tandarts-assistent Mevr. V. Nehometianova
Amsterdam Centrum

Geregistreerd Mondhygiënist Mevr. K. M. Suttle BSc
Amsterdam Centrum

Student Mondzorgkunde Mevr. R. Spreij
Utrecht & Roeterseiland Campus

Onze gespecialiseerde medewerkers staan graag voor je klaar

Ontmoet ons gehele team

Veelgestelde vragen over tanden bleken

1. Dien ik aan bepaalde eisen te voldoen wanneer ik mijn tanden wil bleken?

Om in aanmerking te komen voor tanden bleken dien je 18 jaar of ouder te zijn. Een spalkje is geen belemmering bij het bleken van de tanden.

2. Is tanden bleken pijnlijk?

In 99% van de gevallen doet het tanden bleken geen pijn. Wel kunnen je tanden tot 24 uur na de behandeling gevoelig zijn. Wij raden je daarom ook aan om de eerste 24 uur na de behandeling geen warme of koude dranken te drinken. Indien je tanden na 24 uur nog steeds gevoelig zijn, raden we je aan om contact op te nemen met de tandartspraktijk.

3. Hoelang blijven mijn tanden na een bleekbehandeling wit?

Het resultaat van een bleekbehandeling is 24 maanden waarneembaar. Het is echter afhankelijk van je levensstijl hoelang het resultaat zichtbaar is. Zo verkorten roken en het nuttigen van producten die veel kleurstof bevatten het resultaat.

4. Is tanden bleken veilig?

Wanneer je je aan de voorgeschreven regels van de tandarts houdt is tanden bleken veilig

Afspraak maken voor tanden bleken

Heb je vragen over het bleken van je tanden of wil je een afspraak maken voor een bleekbehandeling? Maak een afspraak bij een van onze praktijken, zodat we je kunnen adviseren en jouw gebit kunnen bleken.

Kom je voor een eerste afspraak bij Studentist? Neem dan een inschrijvingsbewijs of een collegekaart van je onderwijsinstelling mee. Dit kan een hbo-instelling of universiteit zijn.

© Copyright 2024 Studentist Powered by iClicks Sitemap | Cookie instellingen | Privacy en cookieverklaring | Algemene voorwaarden |