Online je afspraken maken
De laagste tarieven
Op woensdag ook in de avond geopend
Voor spoed direct beschikbaar

Implantaten Amsterdam

Een implantaat heb je nodig als je een of meerdere tanden en kiezen mist. Vervolgens plaatst een implantoloog kronen, bruggen of een klikgebit en krijg je weer een stralende glimlach. Bij het plaatsen van een implantaat vervangt een kunstwortel de afwezige tandwortel. Voor het laten plaatsen van een implantaat verwijzen we je door naar een specialist in de buurt.

 • Netwerk van deskundige implantologen
 • Persoonlijk behandelplan
 • Eenvoudig online een afspraak maken
 • Op woensdag ook in de avond geopend
Schrijf je direct in of maak online een afspraak

Behandeling plaatsen implantaat

De behandeling is onder te verdelen in 5 stappen: het consultgesprek, plaatsing implantaten, herstelperiode, het plaatsen van de kroon, de brug of het klikgebit en na de behandeling.

Het consultgesprek

Eerst maakt de implantoloog een foto van het gebit. Hij controleert dan onder andere of er voldoende kaakbot aanwezig is. Verder kijkt de implantoloog naar je mondgezondheid en eventuele andere gebitsproblemen. Hij stelt een behandelplan en kostenindicatie op.

Plaatsing implantaten

Je krijgt een plaatselijke verdoving op de plek waar de implantaten geplaatst worden. Wanneer de verdoving goed is ingewerkt, maakt de implantoloog een sneetje in het tandvlees om bij het kaakbot te komen. Daarna boort hij een klein gaatje in het kaakbot, waarin hij vervolgens het implantaat plaatst.

Herstelperiode

Het is nu belangrijk om goed rust te houden. Zeker in de eerste 2-3 dagen moet je geen grote inspanningen doen, zoals sporten en zware voorwerpen tillen. Ook is het belangrijk om je gebit goed schoon te houden. Het implantaat heeft tijd nodig om goed vast te groeien in het kaakbot. Dit noemen we de inhelingsperiode. Deze rustperiode is per persoon verschillend.

Geen zorgen, je hoeft niet tandloos over straat te gaan. De implantoloog kan een tijdelijke noodkroon, burg of klikgebit plaatsen.

Kroon, burg of klikgebit plaatsen

Als het implantaat is vastgegroeid in het kaakbot, kom je weer langs in de praktijk. De implantoloog maakt opnieuw een sneetje in het tandvlees en vervangt de noodprothese door de definitieve kroon, brug of het klikgebit.

Na de behandeling

Het is belangrijk om na de behandeling de wond twee tot drie keer per dag te spoelen met een mondspoelmiddel waar je van ons een recept voor ontvangt. Het is belangrijk om de protheses net zo goed te onderhouden als je normale gebit.

Kosten implantaten

De kosten voor een implantaat zijn afhankelijk van de omvang van de gehele behandeling. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) stelt jaarlijks de tarieven vast van alle tandheelkundige behandelingen. Bekijk onze tarievenpagina voor de actuele kosten.

Vergoeding zorgverzekering

Een implantaatbehandeling wordt niet vanuit het basispakket vergoed, tenzij je last hebt van een ernstige ontwikkel- of groeistoornis. In alle andere gevallen moet je een aanvullende tandartsverzekering aanvragen. Informeer bij je zorgverzekeraar hoe je verzekerd bent, om hoge kosten te voorkomen.

Nazorg implantaten

Het is belangrijk om na het plaatsen van de implantaten de dagelijkse mondhygiëne goed bij te houden en regelmatig terug te komen bij de tandarts om je gebit te laten controleren. De tandarts kijkt dan naar:

 • De gezondheid van het tandvlees
 • Het kaakbot rondom de implantaten
 • Slijtage van de kroon, de brug of het klikgebit

Verzorging van implantaten

Het is belangrijk om je gebit goed schoon te houden, want bij een slechte mondhygiëne kan het tandvlees gaan ontsteken of los gaan zitten. Poets twee keer per dag goed de overgang van de kroon of brug naar het tandvlees met een zachte tandenborstel en gebruik tandenstokers, ragers of flosdraad om de ruimtes tussen de tanden goed te reinigen.

Tandarts Amsterdam Centrum - Laura Jacobs Studentist
Tandarts Mevr. L. Jacobs-Verburgt, MSc.
Amsterdam Centrum

Tandarts Mevr. M.F. Wilschut, MSc.
Amsterdam Centrum

Tandarts Amsterdam Centrum - Kim ten Bohmer Studentist
Tandarts Mevr. K.L. ten Böhmer, MSc
Amsterdam Centrum

Tandarts Mevr. V. Masthoff, MSc.
Amsterdam Centrum

Geregistreerd Mondhygiënist Dhr. A. Naveed, BaH.
Amsterdam Centrum

Tandartsassistente Mevr. P.C. Vet
Amsterdam Centrum

Tandartsassistente Mevr. E. Arrias
Amsterdam Centrum

Tandarts Mevr. J. Kindt, Msc.
Amsterdam Centrum

Geregistreerd Mondhygiënist Mevr. S. Koekkoek
Amsterdam Centrum

Tandarts Dhr. M. C. van den Born Msc.
Amsterdam Centrum

Balie-assistente Mevr. J. A. Locher
Amsterdam Centrum

Geregistreerd Mondhygiënist Mevr. K. M. Suttle BSc
Amsterdam Centrum

Ons team in Amsterdam

Een kleine greep uit het gespecialiseerde team van Studentist in Amsterdam. Ze staan van maandag tot en met vrijdag voor je klaar om te helpen bij alle gebitsproblemen.

Maak kennis met het hele team

Veelgestelde vragen

We krijgen vaak vragen over de behandeling voor implantaten. We hebben de meestgestelde vragen voor je hieronder beantwoord.

Wanneer moet ik een implantaat?

Een implantaat wordt geplaatst wanneer je een of meerdere tanden mist. Implantaten vormen een sterke basis voor een kroon, brug of klikgebit.

Kan ik een implantaat laten plaatsen?

Het is niet altijd mogelijk om een implantaat te laten plaatsen. Er moet voldoende kaakbot aanwezig zijn om de kunstwortel genoeg houvast te geven en je tandvlees moet gezond zijn. Als er niet voldoende kaakbot aanwezig is, kun je in aanmerking komen voor een botbehandeling.

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een kunstwortel die in de kaak geplaatst wordt. Het is een sterke basis voor een kroon, brug of klikgebit. Er zijn twee soorten implantaten: een implantaat van titanium en een implantaat van keramiek.

Implantaat van titanium

Implantaat van keramiek

Bereikbaarheid Studentist Amsterdam

Studentist Amsterdam zit aan de Nieuwe Doelenstraat 1A in Amsterdam. We zijn gemakkelijk te bereiken per fiets of met het openbaar vervoer. Raadpleeg altijd 9292.nl voor de actuele reisinformatie. De volgende tramlijnen stoppen dicht bij onze praktijk:

 • Tram 14 (richting Flevopark) – Halte Rokin
 • Tram 24 (richting VU medisch centrum) – Halte Muntplein
 • Tram 4 (richting Station RAI) – Halte Spui (Rokin)
 • Metro 51 (richting Westwijk) – Metrostation Nieuwmarkt
 • Metro 52 (richting Station Zuid) – Metrostation Rokin

Studentist app

Download nu de de Studentist app! Plan je eenvoudig een nieuwe controle afspraak in via de app van Studentist Amsterdam.

Je vindt de app in de Google Play store.

Contactgegevens Studentist Amsterdam Centrum

Studentist Amsterdam
Nieuwe Doelenstraat 1A
1012 CP Amsterdam

Telefoon: 020 751 0839
Spoed (buiten openingstijden): 020 723 48 48
E-mail: amsterdam@studentist.nl

Openingstijden

Maandag

09:00 – 17:00 uur

Dinsdag

09:00 – 17:00 uur

Woensdag

09:00 – 21:15 uur

Donderdag

09:00 – 17:00 uur

Vrijdag

09:00 – 17:00 uur

Zaterdag

Gesloten

Zondag

Gesloten

Routebeschrijving

Maak een afspraak bij Studentist Amsterdam

Meer informatie over het plaatsen van een implantaat? Neem dan contact op met Studentist Amsterdam. Ben je al patiënt bij ons? Maak eenvoudig online een afspraak via onderstaande button. Voor het plaatsen van een implantaat verwijzen we je door naar een specialist in de buurt.

© Copyright 2024 Studentist Powered by iClicks Sitemap | Cookie instellingen | Privacy en cookieverklaring | Algemene voorwaarden |