Online je afspraak maken
De laagste tarieven
Op woensdag ook in de avond geopend
Voor spoed direct beschikbaar

Facings Amsterdam Centrum

Staan je tanden wat scheef, zijn ze  geel geworden of zit er een klein spleetje tussen? Bij Studentist kunnen we een passende oplossing vinden. Dit zou eventueel  opgelost kunnen worden door facings te plaatsen. Wil je weten of facings de oplossing bieden? Maak dan een afspraak bij Studentist Amsterdam.

Schrijf je direct in of maak online een afspraak

Wat zijn facings?

Facings zijn schildjes, gemaakt van porselein of composiet, die we over je tanden plaatsen. Hiermee corrigeren we kleine spleetjes, scheefstaande tanden, verkleuringen en zelfs afgebroken tanden. Met facings bepaal je samen met de tandarts de vorm én kleur van je tanden.

Wil je graag facings, maar ben je nog geen patiënt bij Studentist Amsterdam? Schrijf je dan direct in bij onze praktijk.

Schrijf je direct in

Het verschil tussen composiet en porseleinen facings

Zoals gezegd maken we de facings van composiet of porselein. Het verschil tussen beide leggen we je graag uit.

Composiet facings

Composiet facings zijn goedkoper dan porseleinen facings en zijn vaak in één behandeling al geplaatst. Het nadeel van dit type facings is dat ze vaak na verloop van tijd verkleuren en een minder lange levensduur hebben.

Porseleinen facings

Porseleinen facings hebben een langere levensduur, verkleuren niet en vergen weinig onderhoud. Deze facings zijn echter wel duurder en niet binnen één behandeling geplaatst.

Facings laten plaatsen: de behandeling

De behandeling om facings te plaatsen bestaat uit een aantal stappen, die we graag aan je toelichten. We maken hierbij onderscheid tussen de porseleinen facings en de composiet varianten.

Composiet facings plaatsen

Zoals gezegd plaatsen we de composiet facings al in één behandeling. We beginnen de behandeling met het bepalen van de kleur. Daarna behandelen we je tanden met hechtmateriaal, plaatsen we de facings en harden we ze uit. Als laatste slijpen we de facings in de gewenste vorm en polijsten we ze.

Porseleinen facings plaatsen

Porseleinen facings plaatsen voeren we in twee afspraken uit. Tijdens de eerste afspraak omslijpen we de tand en daarna maken we een gipsafdruk van je tanden en bepalen we de gewenste kleur. Met die gipsafdruk maken we vervolgens op maat gemaakte facings. Tijdens de tweede behandeling, plaatsen we de facing op de omslepen tand.

Facings kosten

De kosten rondom facings zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zo is het materiaal een belangrijke factor, maar ook het aantal facings dat je graag wilt hebben. Gemiddeld kun je rekenen op de volgende kosten:

Behandeling
Tarief

Kosten composiet facings
Tussen de € 100,- en € 150,- per tand of kies

Kosten porseleinen facings
Tussen de € 350,- en € 500,- per tand of kies

Compleet overzicht van de tarieven

Veelgestelde vragen over facings

Hoelang gaan facings mee?

Porseleinen facings gaan tot wel 10 jaar mee, de composiet facings zo’n 3 tot 6 jaar mee. Drink je veel thee en koffie of rook je? Dan verkleuren de facings helaas wat sneller.

Krijg ik de kosten van facings vergoed?

Nee, helaas krijg je de kosten rondom facings niet vergoed vanuit je basisverzekering. Heb je een aanvullende verzekering? Dan vergoedt je verzekering mogelijk wel (een deel) van de kosten. Neem voor meer informatie hierover contact op met je zorgverzekeringsmaatschappij.

Wanneer zijn facings niet mogelijk?

Om te voorkomen dat je tanden of kiezen door de facings te groot worden, slijpen we je tanden of kiezen soms iets bij. Facings plaatsen is niet mogelijk als er voor het starten met de behandeling te weinig van je eigen tand over is.

Hoe snel verkleuren facings?

Zoals gezegd verkleuren porseleinen facings niet tot nauwelijks. De composiet varianten verkleuren helaas wat sneller. Hoe snel dit is, is afhankelijk van je leefgewoontes. Voorkom dus te veel koffie, thee en tabak.

Moet ik facings extra verzorgen?

Nee, de facings hebben geen extra verzorging nodig. Je poetst de facings net als je eigen tanden twee keer per dag. Ook met facings is het nodig om de ruimte tussen je tanden schoon te maken. Gebruik hiervoor tandenstokers, flosdraad of ragertjes. Kom daarnaast twee keer per jaar langs voor een periodieke controle.

Mag ik alles eten met facings?

Ja, met facings mag je in principe alles eten. Let wel op dat je niet op harde dingen zoals zuurtjes of pennen bijt. Dit is voor je natuurlijke tanden overigens ook niet goed.

Maak een afspraak bij Studentist Amsterdam Centrum

Wil je je gebit verfraaien met facings? Maak dan een afspraak bij Studentist Tandarts Amsterdam. Maak een afspraak via 020 751 0839 of onderstaande button. Om een afspraak bij ons te maken is het noodzakelijk dat je bij ons staat ingeschreven. Ben je dat nog niet? Schrijf je dan in via onderstaande button.

Schrijf je direct in of maak online een afspraak

© Copyright 2024 Studentist Powered by iClicks Sitemap | Cookie instellingen | Privacy en cookieverklaring | Algemene voorwaarden |