Online je afspraken maken
De laagste tarieven
Praktijken in hartje centrum
Voor spoed direct beschikbaar

Implantaat Groningen

Mis je tanden of kiezen door bijvoorbeeld een harde val? Dan kan het plaatsen van implantaat een goede oplossing zijn. Een implantaat is een kunstwortel die de natuurlijke wortel vervangt. Op deze kunstwortel plaatsen we een kroon, brug of klikgebit. De implantaten zijn haast niet van echt te onderscheiden. Je kiest voor Studentist omdat:

  • De praktijk handig gelegen is in Groningen
  • Alle kosten vooraf inzichtelijk zijn
  • We verwijzen naar ervaren implantoloog
  • Onze tarieven gericht zijn op studenten
Direct inschrijven of maak een afspraak

De behandeling

Omdat het plaatsen van implantaten een complexe behandeling is, verwijzen we je door naar een ervaren implantoloog in de buurt. Het proces rondom het plaatsen van de implantaten is onderverdeeld in verschillende fases. De eerste fase bestaat uit het maken van goede overzichtsfoto’s van je gebit. Op basis van die foto’s stellen ze een persoonlijk behandelplan op. In de tweede fase plaatsen ze het daadwerkelijke implantaat. De laatste fase noemen we de herstelperiode, die een aantal weken duurt. Wanneer het implantaat volledig in het kaakbot is vastgegroeid, plaatsen we de definitieve kroon, brug of het klikgebit.

Onze gegevens

Studentist Groningen
Lopendediep 7
9712 NV Groningen

Telefoon: 050 752 1911
Spoed (buiten openingstijden): 050 535 0370
E-mail: groningen@studentist.nl

Openingstijden

Maandag

09:00 - 17:00 uur

Dinsdag

09:00 - 17:00 uur

Woensdag

09:00 - 17:00 uur

Donderdag

09:00 - 17:00 uur

Vrijdag

09:00 - 17:00 uur

Zaterdag

Gesloten

Zondag

Gesloten

Kosten implantaten Groningen

De kosten rondom het plaatsen van implantaten zijn verschillend per situatie. Tijdens het consult bekijken we je gebit en beslissen we hoeveel en welke tanden vervangen dienen te worden voor implantaten. Zo krijg je direct een goed beeld van welke kosten van toepassing zijn op jouw ingreep. Bekijk dan het tarievenoverzicht voor meer informatie.

Implantaten vergoeding

Helaas worden de kosten rondom het laten plaatsen van implantaten niet vergoed vanuit de basisverzekering. Als je een aanvullende verzekering hebt afgesloten, krijg je mogelijk wel (een deel van) de kosten vergoed. Neem contact op met je zorgverzekeraar voor meer informatie.

Tandarts Dhr. S. Aldunein, MSc.
Groningen

Tandarts Dhr. N. Hooghiemstra, MSc.
Groningen

Office-manager Mevr. J. Hooghiemstra
Groningen

Preventie-assistente Mevr. E. de Vries
Groningen

Preventie-assistente Mevr. K. Busscher
Groningen

Paro-preventieassistente Mevr. L. Zijlstra
Groningen

Preventie-assistente Mevr. A. Hoekzema
Groningen

Tandartsassistente Mevr. L. Roerig
Groningen

Student Mondzorgkunde Mevr. L. Scott
Groningen

Mondhygiënist Mevr. R. Dekker, BSc.
Groningen

Team Studentist Groningen

Studentist heeft een vakkundig en ervaren team. Onze tandartsen in Groningen staan ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Tandartsen en voldoen hiermee aan de normen die horen bij een professionele uitoefening van het beroep tandarts.

Studentist is dus niet alleen een betaalbare, maar ook een deskundige tandarts in Groningen.

Maak kennis met het team

Veelgestelde vragen over implantaten

We begrijpen dat je misschien nog wat vragen hebt over het plaatsen van implantaten. Daarom hebben we de meest gestelde vragen hieronder voor je op een rijtje gezet. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan vooral contact met ons op, zodat we je verder kunnen helpen.

Waarom zou ik een implantaat laten plaatsen?

Met een implantaat vervang je de natuurlijke wortel door een kunstwortel. Op die kunstwortel krijg je een prothese die de leegte in je gebit opvult. Met de implantaten en protheses kun je weer zelfverzekerd lachen en gemakkelijk eten.

Kan een implantaat altijd geplaatst worden?

We zien dat implantaten in de meeste gevallen geplaatst kunnen worden. Een van de vereisten is dat je voldoende kaakbot hebt en dat je gezond bent. Je lichaam moet namelijk herstellen na de ingreep. Twijfel je of je in aanmerking komt voor een implantaat? Plan dan eenvoudig een afspraak in, zodat we je kunnen adviseren.

Wie plaatst de implantaten?

Zoals gezegd, is het plaatsen van implantaten een complexe behandeling. Het plaatsen van een implantaat gebeurt daarom ook door speciaal opgeleide tandartsen. Als het implantaat voldoende vastgegroeid is in het kaakbot, dan plaatsen wij de kroon of brug. Je hoeft hiervoor dus niet terug naar de implantoloog.

Doet het plaatsen van implantaten pijn?

Nee, het plaatsen van implantaten doet geen pijn. De implantoloog voert de behandeling namelijk uit onder een plaatselijke verdoving. Wel is het mogelijk dat je na het plaatsen van het implantaat last hebt van gevoelig en gezwollen tandvlees. Ook kun je wat meer pijn gaan voelen op het moment dat de verdoving uitwerkt. Om de pijn te verzachten, raden we eigenlijk altijd aan om paracetamol te slikken.

Hoe moet ik implantaten verzorgen?

Net als gewone tanden en kiezen moet je ook het implantaat en de prothese goed verzorgen. Vooral de eerste dagen na het plaatsen, dien je het implantaat goed te verzorgen om zo vervelende infecties te voorkomen. Zo vragen we je de eerste 3 dagen na de behandeling je mond 2 keer per dag met spoelmiddel te spoelen. Ook adviseren we om minsten een half uur na het spoelen niet te eten of te drinken. Vanaf dag 4 na het plaatsen kun je het implantaat poetsen zoals je ook je tandenpoetst.

Nazorg door Studentist Groningen

Nadat het implantaat en de prothese geplaatst is, adviseren we je om regelmatig, maar minimaal twee keer per jaar, terug te komen voor een controle. Tijdens deze controle beoordelen we de gezondheid van je tandvlees, het kaakbot en de slijtage van je kroon of brug. Als je de controles overslaat, kunnen er vervelende problemen ontstaan die we hadden kunnen voorkomen.

Verzorging van je implantaat

Net als je natuurlijke tanden, moet je je implantaten goed schoonhouden. Gebruik een tandenborstel die past bij jouw gebit en maak daarnaast gebruik van stokers, ragers of flosdraad om de ruimte tussen je tanden schoon te maken.

Verschillende soorten implantaten

Er bestaan twee verschillende soorten implantaten, namelijk een implantaat gemaakt van titanium en een gemaakt van keramiek.

Titanium implantaat

Keramisch implantaat

Route naar Studentist Groningen

Onze praktijk is gelegen in dé studentenstad van Nederland: Groningen. Je kunt ons vinden aan de Lopendediep 7. Zowel met de fiets als het ov en de auto zijn we goed te bereiken.

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over het plaatsen van implantaten of over een van onze andere behandelingen? Neem dan gerust contact met ons op via 050 535 0370 of groningen@studentist.nl. Ben je nog geen patiënt bij Studentist Groningen of wil je direct een afspraak inplannen? Klik dan op een van de onderstaande buttons.

Direct inschrijven of maak een afspraak

Studentist app

Plan eenvoudig je afspraken in via de app van Studentist Groningen. Je vindt de app in de App Store en in de Google Play store.

© Copyright 2024 Studentist Powered by iClicks Sitemap | Cookie instellingen | Privacy en cookieverklaring | Algemene voorwaarden |