Online je afspraken maken
De laagste tarieven
Praktijken in hartje centrum
Voor spoed direct beschikbaar

Wortelkanaalbehandeling Groningen

Met een wortelkanaalbehandeling verhelpt de tandarts ontstekingen in de tand of kies De tandartsen van Studentist in Groningen zorgen ervoor dat deze behandeling pijnloos verloopt. Tijdens de wortelkanaalbehandeling verwijderen we al het ontstoken weefsel en plaatsen we een vulling in je tand of kies.

Voordelen Studentist Groningen

  • Voordelige behandelingen voor studenten
  • Geen wachtlijst: binnen 1 dag geholpen
  • Duidelijke communicatie over de prijs
Direct inschrijven of maak een afspraak

De wortelkanaalbehandeling

Meestal spreiden we een wortelkanaalbehandeling over twee afspraken. Op deze manier zorgen we ervoor dat de behandeling zo aangenaam mogelijk verloopt. Bij een complexe behandeling kan onze tandarts ervoor kiezen om meer afspraken in te plannen. Als dit bij jou het geval is, dan plannen we de afspraken zo dicht mogelijk op elkaar.

Eerste afspraak

Tijdens de eerste afspraak van de wortelkanaalbehandeling maken we een röntgenfoto van je gebit. Vervolgens krijg je een verdoving en verwijdert de tandarts het ontstoken weefsel. Hierna maakt hij een kleine opening in de tand en reinigt hij de wortelkanalen. Afsluitend bereidt de tandarts de kanalen voor op je nieuwe vulling en krijg je een tijdelijke vulling.

Tweede afspraak

Tijdens de tweede afspraak vervangen we de tijdelijke vulling door een blijvende vulling. Ook deze behandeling gebeurt onder verdoving. Nadat we je blijvende vulling geplaatst hebben, sluiten we het wortelkanaal af. Dit doen we door middel van een stift. Hierna is de behandeling voltooid en is je wortelkanaal klaar om te genezen.

Kosten wortelkanaalbehandeling

De kosten voor een tandheelkundige behandelingen zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Omdat een wortelkanaalbehandeling uit verschillende delen bestaat, verschillen de precieze kosten per behandeling. Wil je een indicatie van de kosten die je kan verwachten? Bekijk dan ons tarievenoverzicht.

Vergoeding van de verzekering

Heb je een basiszorgverzekering? Dan dekt je verzekeraar niet de kosten voor een wortelkanaalbehandeling. De meeste aanvullende tandartsverzekeringen dekken deze kosten wel. Dit verschilt per verzekering, raadpleeg dus van tevoren je verzekeringspolis.

Tandarts Dhr. S. Aldunein, MSc.
Groningen

Tandarts Dhr. N. Hooghiemstra, MSc.
Groningen

Office-manager Mevr. J. Hooghiemstra
Groningen

Preventie-assistente Mevr. E. de Vries
Groningen

Preventie-assistente Mevr. K. Busscher
Groningen

Paro-preventieassistente Mevr. L. Zijlstra
Groningen

Preventie-assistente Mevr. A. Hoekzema
Groningen

Tandartsassistente Mevr. L. Roerig
Groningen

Student Mondzorgkunde Mevr. L. Scott
Groningen

Mondhygiënist Mevr. R. Dekker, BSc.
Groningen

Team Studentist Groningen

Onze tandartsen staan altijd voor je klaar. Maak eenvoudig een afspraak zodat we je kunnen helpen. Wil je meer weten over onze tandartsen in Groningen? Bekijk dan onze teampagina.

Maak kennis met het team

Tandartspraktijk Studentist Groningen

Studentist Groningen
Lopendediep 7
9712 NV Groningen

Telefoon: 050 752 1911
Spoed (buiten openingstijden): 050 535 0370
E-mail: groningen@studentist.nl

Openingstijden

Maandag

09:00 - 17:00 uur

Dinsdag

09:00 - 17:00 uur

Woensdag

09:00 - 17:00 uur

Donderdag

09:00 - 17:00 uur

Vrijdag

09:00 - 17:00 uur

Zaterdag

Gesloten

Zondag

Gesloten

Route naar Studentist Groningen

De tandartspraktijk van Studentist is gelegen in het centrum van Groningen. Vanaf het station sta je al binnen 10 minuten in de praktijk als je gebruik maakt van stadsbus 2, 5, 8, 9 of 15. Check voordat je vertrekt nog wel even 9292.nl, zo weet je zeker dat je op tijd komt.

Neem contact met ons op

Wil je meer informatie over wortkanaalbehandelingen bij Studentist Groningen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 050 752 1911 of via groningen@studentist.nl. We helpen je graag verder.

Studentist app

Plan eenvoudig je afspraken in via de app van Studentist Groningen. Je vindt de app in de Google Play store.

© Copyright 2024 Studentist Powered by iClicks Sitemap | Cookie instellingen | Privacy en cookieverklaring | Algemene voorwaarden |