Online je afspraken maken
De laagste tarieven
Op woensdag ook in de avond geopend
Voor spoed direct beschikbaar

Tanden bleken Amsterdam

Bij Studentist Amsterdam kun je je tanden op twee manieren laten bleken: in de praktijk of door thuisbleken. Maak eenvoudig online een afspraak via onderstaande button. We leggen je graag de mogelijkheden uit. Bij Studentist Amsterdam profiteer je altijd van:

 • Veilige en effectieve bleekmethode
 • Thuisbleken of onder toezicht in de praktijk
 • Voordelige behandelmethodes
 • Op woensdag ook in de avond geopend
Schrijf je direct in of maak online een afspraak

Tanden bleken in de praktijk: BlancOne

Met de tijd verkleuren tanden door kleurstoffen uit eten en drinken en als je rookt. Met de BlancOne behandeling bij Studentist Amsterdam heb je binnen uur stralend witte tanden. Een bijkomend voordeel: door de korte behandeltijd heb je geen last van bijwerkingen en leidt deze behandeling dus niet tot gevoeligheid en beschadiging van het glazuur.

De behandeling

 • Om ervoor te zorgen dat we veilig je gebit bleken, controleren we grondig op gebitsproblemen. Daarnaast leggen we uit hoe de behandeling verder in zijn werk gaat.
 • Eerst polijsten we je gebit en brengen we bleekgel aan op de tanden.
 • Met een speciale blauwe lamp start het bleekproces en worden je tanden gebleekt.
 • Als je kiest voor je Total Complete-behandeling, dan herhalen we drie keer het bleekproces.
 • We informeren je over wat je wel en niet mag eten de komende 24 uur, om het resultaat optimaal te behouden.
 • Met een stralend wit gebit verlaat je de praktijk!

Thuis tanden bleken

Het is ook mogelijk om thuis zelf je tanden te bleken. Maak een afspraak en kom langs in onze praktijk voor een eerste consult. We maken een bleekbitje op maat en geven duidelijke instructies, zodat je thuis veilig kan bleken. Binnen 10 werkdagen kun je het gebitje en de bleekspuitjes bij onze praktijk in Amsterdam ophalen. Het bleekbitje wordt één keer op maat gemaakt en is daarna te hergebruiken.

Tandarts Amsterdam Centrum - Laura Jacobs Studentist
Tandarts Mevr. L. Jacobs-Verburgt, MSc.
Amsterdam Centrum

Tandarts Mevr. M.F. Wilschut, MSc.
Amsterdam Centrum

Tandarts Amsterdam Centrum - Kim ten Bohmer Studentist
Tandarts Mevr. K.L. ten Böhmer, MSc
Amsterdam Centrum

Tandarts Mevr. V. Masthoff, MSc.
Amsterdam Centrum

Geregistreerd Mondhygiënist Dhr. A. Naveed, BaH.
Amsterdam Centrum

Tandartsassistente Mevr. P.C. Vet
Amsterdam Centrum

Tandartsassistente Mevr. E. Arrias
Amsterdam Centrum

Tandarts Mevr. J. Kindt, Msc.
Amsterdam Centrum

Geregistreerd Mondhygiënist Mevr. S. Koekkoek
Amsterdam Centrum

Tandarts Dhr. M. C. van den Born Msc.
Amsterdam Centrum

Balie-assistente Mevr. J. A. Locher
Amsterdam Centrum

Geregistreerd Mondhygiënist Mevr. K. M. Suttle BSc
Amsterdam Centrum

Ons team in Amsterdam

Een kleine greep uit het gespecialiseerde team van Studentist in Amsterdam. Onze tandartsen in Amsterdam staan ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Tandartsen. Bekijk onze teampagina voor meer informatie.

Maak kennis met het hele team

Tarieven tanden bleken

De tarieven voor de thuisbleekbehandeling vind je in onderstaande tabel. Het bleekmalletje kun je blijven gebruiken wanneer je je tanden opnieuw wilt bleken. Daardoor ben je goedkoper uit wanneer je van plan bent om je tanden vaker te bleken. De tarieven voor de bleekbehandeling in de praktijk vind je op onze tarievenpagina. Deze tarieven worden jaarlijks vastgesteld door de NZa.

Vergoeding zorgverzekering

Een bleekbehandeling wordt niet standaard vanuit het basispakket vergoed. Informeer bij je zorgverzekeraar hoe je verzekerd bent, om hoge kosten te voorkomen.

Feiten en fabels: zelf tanden witter maken

Het is misschien heel verleidelijk om zelf je tanden te bleken met een doe-het-zelfsetje van het internet, etenswaren of huis-tuin-en-keukenmiddeltjes. Deze methoden kunnen echter zeer schadelijk zijn voor je gebit. We hebben de veelgehoorde methoden hieronder voor je verzameld en lichten de eventuele gevaren ervan toe.

Aardbeien

Een aardbei doorbijten en deze over de tanden wrijven zou zorgen voor wittere tanden. Los van de vraag of dit klopt of niet, is dit erg onverstandig om te doen. Hoewel een aardbei lekker zoet smaakt, bevatten aardbeien veel fruitzuren die het glazuur van de tanden kunnen aantasten.

Knapperige groenten

Het kauwen op knapperige groenten kan helpen om tandplak te verwijderen en daarmee tandsteen te voorkomen. Zonder de tanden te beschadigen, ‘schuren’ de groenten tijdens het kauwen langs het tandoppervlak, wat voor een soort reiniging zorgt. Minder tandplak staat gelijk aan minder aanslag en daarom ook aan minder verkleurde tanden.

Citroen, natriumbicarbonaat en zout

Een vaak gehoorde tip is het maken van een papje van citroen, natriumcarbonaat (baksoda) en/of zout. Vervolgens wordt aangeraden om je tanden hiermee te poetsen. We kunnen hier één ding over zeggen: doe het niet! Het zuur van de citroen tast het tandglazuur aan. Daarnaast schuurt het zout ook nog over de tanden, wat ze niet bepaald sterker maakt. Er is juist een kans dat je tanden geler worden, omdat het onderliggende tandbeen zichtbaarder wordt door het oplossen van je tandglazuur.

Faken of bleken

Een zongebruinde huid en een koraal- of lichtrood kleurtje op de lippen doen de tanden direct witter lijken.

Een appeltje voor de dorst

Een (zure) appel bevat zuren die ervoor zorgen dat de tanden witter kunnen worden. Gebruik fruit nooit als tandenborstel, maar kauw er gewoon rustig op. Het is een fijne manier om bijvoorbeeld na de lunch de tanden ‘schoon te maken’ en de mond te verfrissen. Maar pas op: een appel bevat, net als aardbeien, fruitzuren die het glazuur van je tanden aantasten.

Veilig tanden bleken

Ben je toch op zoek naar een effectievere oplossing, maar wil je niet zelf aan de slag met middelen waarvan je de uitwerking niet kent? Laat je tanden dan bleken door de specialisten van Studentist.

Veelgestelde vragen over tanden bleken Amsterdam

Zijn er eisen waar ik aan moet voldoen wanneer ik mijn tanden wil bleken?

Voor onze thuisbleekbehandeling moet je 18 jaar of ouder zijn. Een spalkje is geen probleem wanneer je je tanden wilt bleken.

Is tanden bleken veilig?

Ja, wanneer je de instructies van de tandarts volgt, is tanden bleken volkomen veilig.

Doet tanden bleken pijn?

Nee, bij 99% van de behandelingen voel je niks van tanden bleken. Soms kan er bij de thuisbleekmethode een lichte prikkeling optreden. Het is dan verstandig om een dagje over te slaan. Het kan zeker geen kwaad. Het is wel mogelijk dat je tanden gevoelig zijn tot 24 uur na het tanden bleken. Probeer warme en koude dranken daarom in de eerste uren na de behandeling te vermijden. Zijn je tanden na 24 uur nog steeds gevoelig? Neem dan contact op met Studentist Amsterdam.

Hoelang blijven mijn tanden wit?

Tot 12 maanden na de bleekbehandeling kun je resultaat blijven zien. Het resultaat blijft langer waarneembaar als je niet rookt en weinig zuurhoudende dranken drinkt. Probeer producten te vermijden waar veel kleurstof in is verwerkt.

Kleuren mijn vullingen en kronen mee bij tanden bleken?

Composiet vullingen, facings en kronen bleken niet mee. Is er een kleurverschil ontstaan na de bleekbehandeling? Dan kunnen we eventueel een nieuwe composiet vulling of facings plaatsen in de juiste tandkleur. Vooraf geven we je graag meer informatie hierover.

Kan ik mijn tanden bleken als ik gaatjes heb?

Tanden bleken kan niet als je gaatjes hebt. Het is belangrijk dat je gebit helemaal gezond is voordat je gaat bleken. Tijdens het intakegesprek geven we je hier meer informatie over.

Wat kan ik wel of niet eten en drinken na de bleekbehandeling?

We raden aan de volgende dranken en voedingsmiddelen de eerste 24 uur niet te gebruiken:

 • Rode wijn
 • Donkergekleurde frisdranken
 • Koffie en thee
 • Rode sauzen zoals mosterd, ketchup en ketjap
 • Zure fruitsoorten en sappen
 • Rookwaren
 • Alle producten die vlekken achterlaten op een wit overhemd

Wat kun je dan wel eten of drinken? Water, melk, bananen, appels (geschild), witbrood, havermout, yoghurt, witte kaas, cottage cheese, witte rijst, gepofte aardappels, pasta en witte saus, kipfilet en kalkoen (zonder vel) en witte vis.

Wat gebeurt er als je rookt na tanden bleken?

Net als koffie en rode wijn zorgt roken ervoor dat je tanden sneller verkleuren. Als je rookt, kun je hier beter mee stoppen voor je begint met het bleken van je tanden, zodat je zo lang mogelijk witte tanden houdt. Door roken ontstaat er een gekleurd laagje op je tandglazuur, maar de tand zelf verkleurt niet.

Kan ik ook een speciale bleektandpasta gebruiken?

In de supermarkt en bij de drogist zijn speciale tandpasta’s te koop die beloven om je tanden witter te maken. Helaas vallen de resultaten erg tegen. In deze producten mag slechts een zeer lage concentratie bleekmiddelen aanwezig zijn. Hierdoor hebben ze nauwelijks effect. Bij thuisbleekproducten van de tandarts mag een hogere concentratie bleekmiddel aanwezig zijn, zodat je wél veel verschil ziet na het tandenbleken. Voor advies raden we je aan om met de tandarts in gesprek te gaan.

Waar zit Studentist?

Je vindt onze praktijk aan de Nieuwe Doelenstraat 1A in Amsterdam. We zijn gemakkelijk te bereiken per fiets of met het openbaar vervoer. De volgende tramlijnen stoppen dicht bij onze praktijk:

 • Tram 14 (richting Flevopark) – Halte Rokin
 • Tram 24 (richting VU medisch centrum) – Halte Muntplein
 • Tram 4 (richting Station RAI) – Halte Spui (Rokin)
 • Metro 51 (richting Westwijk) – Metrostation Nieuwmarkt
 • Metro 52 (richting Station Zuid) – Metrostation Rokin

De dienstregelingen in Amsterdam wijzigen zo nu en dan. Raadpleeg daarom altijd 9292.nl.

Bekijk de routebeschrijving

Studentist app

Download nu de de Studentist app! Plan je eenvoudig een nieuwe controle afspraak in via de app van Studentist Amsterdam.

Je vindt de app in de Google Play store.

Contactgegevens Studentist Amsterdam Centrum

Studentist Amsterdam
Nieuwe Doelenstraat 1A
1012 CP Amsterdam

Telefoon: 020 751 0839
Spoed (buiten openingstijden): 020 723 48 48
E-mail: amsterdam@studentist.nl

Openingstijden

Maandag

09:00 – 17:00 uur

Dinsdag

09:00 – 17:00 uur

Woensdag

09:00 – 21:15 uur

Donderdag

09:00 – 17:00 uur

Vrijdag

09:00 – 17:00 uur

Zaterdag

Gesloten

Zondag

Gesloten

Routebeschrijving

Maak een afspraak bij Studentist Amsterdam

Meer informatie over het bleken van je tanden? Neem dan contact op met Studentist Amsterdam. Ben je al patiënt bij ons? Maak eenvoudig online een afspraak via onderstaande button.

Joyce uit Amsterdam

‘Ben hier laatst geweest om m’n tanden te bleken en dat is heel goed bevallen. Professioneel geholpen en aardige mensen. Mijn tanden zijn nu superwit!’

Faye uit Amsterdam

‘Ik ben gegaan voor de thuisbleekbehandeling. Vooraf goed geholpen door de tandarts en duidelijke tips gekregen. Viel me alles mee en ik zie duidelijk verschil.’

Marc uit Amsterdam

‘Ik heb vorige week een behandeling gehad en ben er erg blij mee. Mijn tanden echt een stuk witter!’

© Copyright 2024 Studentist Powered by iClicks Sitemap | Cookie instellingen | Privacy en cookieverklaring | Algemene voorwaarden |