fbpx

Wij maken gebruik van cookies voor een goede werking van de website, het maken van online afspraken en om (anoniem) inzicht te krijgen hoe bezoekers de website gebruiken. 

Tandartsbehandelingen

Afspraak maken

Maandag: 09:00 - 17:00 uur
Dinsdag: 09:00 - 17:00 uur
Woensdag: 09:00 - 17:00 uur
Donderdag: 09:00 - 21:00 uur
Vrijdag: 09:00 - 17:00 uur
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

Afspraak maken

Maandag: 09:00 - 17:00 uur
Dinsdag: 09:00 - 17:00 uur
Woensdag: 09:00 - 17:00 uur
Donderdag: 09:00 - 17:00 uur
Vrijdag: 09:00 - 17:00 uur
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

Afspraak maken

Maandag: 09:00 - 17:00 uur
Dinsdag: 09:00 - 17:00 uur
Woensdag: 09:00 - 17:00 uur
Donderdag: 09:00 - 17:00 uur
Vrijdag: 09:00 - 17:00 uur
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

Algemene tandheelkundige behandelingen

Onder algemene tandheelkunde verstaan wij het verhelpen van algemene klachten aan het gebit en het voeren van de terugkomende controle om jou te adviseren over een goede mondhygiëne. Onderstaand hebben wij de algemene tandheelkundige behandelingen uitgelicht.

Periodieke controle

Tijdens de periodieke controle controleert de tandarts de staat van het gebit, om vervolgens een geschikt behandelplan op te stellen dat aansluit bij jouw wensen. Hierbij kun je denken aan het laten reinigen van het gebit door de mondhygiënist of het laten vullen van een gaatje.

Lees meer over periodieke controle

Wortelkanaalbehandelingen

Als de wortel van de tand is ontstoken, biedt een wortelkanaalbehandeling uitkomst. Tijdens de geheel pijnloze behandeling verwijdert de tandarts het ontstoken weefsel. Vervolgens worden de wortelkanalen schoongemaakt, waarna de tand of kies wordt gevuld.

Lees meer over een wortelkanaalbehandeling

Gaatje vullen

Het is een van de meest voorkomende behandelingen bij Studentist; het vullen van een gaatje. Zie jij op tegen de behandeling of ben je bang voor de tandarts? Geef dit dan van tevoren aan, zodat de tandarts hier rekening mee kan houden tijdens het laten vullen van het gaatje.

Lees meer over gaatje vullen

Mondhygiënist

Om problemen aan jouw gebit te voorkomen, is het belangrijk om minimaal twee keer in het jaar je gebit en tandvlees te laten reinigen door de mondhygiënist. Hierbij wordt onder andere tandsteen en tandplaque verwijderd en krijg je tips over het verbeteren van jouw mondhygiëne.

Lees meer over de mondhygiënist

Cosmetische tandheelkundige behandelingen

Met cosmetische tandheelkunde maken wij jouw gebit nog mooier door middel van tandheelkundige hulpmiddelen en behandelingen. Hierbij kun je denken aan implantaten, het bleken van jouw tanden of een kroon- en brugbehandeling.

Kroon- en brugbehandelingen

Wanneer een van jouw tanden ernstig verzwakt is of als je een tand of kies mist, biedt een kroon of brug uitkomst. Onze vakkundige tandartsen adviseren jou graag over de beste optie.

Lees meer over kronen en bruggen

Tanden bleken

Je tanden kunnen verkleuren door kleurstoffen in eten en drinken, maar ook door roken. Om ervoor te zorgen dat jouw tanden weer stralend wit worden, kun je je tanden laten bleken bij de tandartspraktijk in jouw studiestad.

Lees meer over bleken

Implantaten

Een implantaat is een titanium kunstwortel die geplaatst kan worden om een missende tand te vervangen. Boven op het implantaat wordt een brug of kroon geplaatst, zodat je weer ongegeneerd kunt praten en lachen. Voor het laten plaatsen van implantaten kunnen wij jou in contact brengen met de juiste specialist.

Lees meer over implantaten

Orthodontie

Orthodontie is een specialisme binnen de tandheelkunde. Een orthodontist is bezig met het optimaliseren van de stand van tanden in de mond zodat er een mooi en harmonieus gebit ontstaat. Wij kunnen jou in contact brengen met een orthodontist voor het uitvoeren van deze behandelingen.

 Lees meer over orthodontie 

 

Anouk Mulders uit Utrecht

‘Ik heb jarenlang rondgelopen met een afgebroken voortand. De specialistische tandarts heeft er een natuurlijk ogende kroon over mijn voortand geplaatst, waardoor ik weer voluit en breed durf te lachen.’

Christel uit Groningen

‘Erg vriendelijke tandarts die de tijd voor je neemt. Voor mij is het een pluspunt dat hij gedurende de behandeling ook vraagt of alles goed gaat. Daarnaast ben ik geadviseerd over mijn mondhygiëne.’

Jan uit Amsterdam

‘Ik heb van tevoren aangegeven dat ik bang ben voor de tandarts. De tandarts heeft alles stap voor stap uitgelegd in duidelijke taal, waardoor ik mij van tevoren psychisch kon voorbereiden op wat er ging gebeuren.’

 

 

Maak direct een afspraak bij Studentist

Voor meer informatie over algemene of cosmetische tandheelkunde, een intakegesprek of vragen over de verschillende behandelingen kun je contact opnemen met de tandartspraktijk in jouw studiestad.

Afspraak maken

T: 020 751 0839
E:

Afspraak maken

T: 030 751 0106
E:

Afspraak maken

T: 050 752 1911
E: