Cursus: hoe gebruik ik mijn tandenstoker?

Geplaatst op

Een veelvoorkomend advies van de tandarts: ga aan de slag met een tandenstoker! Nou is het grote probleem dat heel veel mensen het wel doen, maar niet goed. Het verkeerde gebruik kan veel irritaties en andere problemen veroorzaken bij je tandvlees. Als er iets is wat we niet willen is ontstoken tandvlees.

Om dit tegen te gaan is het belangrijk dat de tandenstoker op de juiste wijze worden gebruikt. Dus pak een tandenstoker en let op!

Verschillende soorten tandenstokers

Oja, nog even vergeten. Er zijn dus verschillende soorten tandenstokers en middelen om te flossen. De keuze heeft voornamelijk te maken met de ruimte tussen je tanden en kiezen. Logisch: hoe groter de ruimte hoe dikker de tandenstoker moet zijn, en andersom. Kijk dus goed welke je nodig hebt of vraag het desnoods aan de tandarts.

De stappen die een pijnlijk bezoek aan de tandarts voorkomen

STAP 1
Gebruik geen cocktailprikkers. Er zijn speciale tandenstoker voor een prikkie (HAHA) te koop bij drogisten en supermarkten. Ze zijn in tegenstelling tot de cocktailprikkers plat aan beide zijden en heeft een licht gebogen bovenkant en een rechte onderkant.

STAP 2
Stop de tandenstoker met de rechte onderkant tegen je tandvlees aan. De platte zijkanten zitten  dan dus tussen je tanden en/of kiezen.

STAP 3

Druk de tandenstoker met de rechte onderkant tegen je tandvlees aan. Steek het ietsje tussen je tanden en beweeg hem zowel horizontaal als verticaal.

STAP 4
Zorg dat je het niet te snel wil doen. Beweeg rustig tussen je tanden en kiezen met de tandenstoker. Herhaal dit ongeveer 5 keer per tand- en/of kiezenpaar.

STAP 5
Spoel je mond goed schoon. Het liefst met een speciaal spoelmiddel.

© Copyright 2024 Studentist Powered by iClicks Sitemap | Cookie instellingen | Privacy en cookieverklaring | Algemene voorwaarden |