3 manieren om vervelende geuren uit de mond tegen te gaan

Geplaatst op

Iedereen overkomt het wel eens, een nare, stinkende lucht uit de mond. In 95% van de gevallen is de aanwezigheid van bacteriën op je tong de oorzaak. Deze bacteriën zetten zwavelhoudende eiwitten uit eten en drinken om in vluchtige zwavelverbindingen. Het zijn deze zwavelverbindingen die de lucht uit je mond veroorzaken.

Speciaal voor jou hebben we 3 manieren om dit tegen kunnen gaan:

1.       Poets je tong

Als je je tanden aan het poetsen bent, is het slim om je tong ook gelijk mee te nemen. Zoals al stond aangegeven is de kans groot dat de bacteriën op je tong de vieze geur veroorzaken. Poets daarom tot ver achter op je tong, bij voorkeur met een “medium” tandenborstel. Een zachte tandenborstel is meestal niet stevig genoeg en een te harde tandenborstel kan je tong beschadigen. In het begin kan het een beetje gek aanvoelen, maar zodra je merkt dat er weinig witte tot witgele aanslag op je tong zit, ben je op de goede weg.

2.       Gebruik mondspoelmiddel

Mondspoelmiddel is een goede manier om de bacteriën op je tong nog harder tegen te gaan. Een mondspoelmiddel hoeft niet altijd even lekker te smaken, zo lang het maar zijn werk doet. Je kunt mondspoelmiddel het beste gebruiken voordat je gaat slapen, dan sta je op met een frisse adem.

 3.       Gebruik een tongschraper

Als je eerst je tong hebt gepoetst en daarna mondspoelmiddel hebt gebruikt, dan is het nu tijd voor een tongschraper. Een tongschraper reinigt de plooitjes en putjes in je tong. We kunnen ook wel zeggen dat deze reiniging nog dieper gaat dan het poetsen van je tong of het gebruik van mondspoelmiddel.

Als je deze 3 stappen hebt doorlopen zal je al een verschil merken. Heb je vrijwel altijd een slechte adem? Volg deze stappen dan één week lang elke dag. Je zult dan snel verschil gaan merken. Hierna is het ook belangrijk dat je tong fris blijft, herhaal deze stappen dus een paar keer per week.

© Copyright 2024 Studentist Powered by iClicks Sitemap | Cookie instellingen | Privacy en cookieverklaring | Algemene voorwaarden |