Voor spoed direct beschikbaar
Praktijken in hartje centrum
Voordelige behandelmethodes
Online je afspraken maken

Tand afgebroken

Is je tand afgebroken? Vervelend, maar gelukkig is er altijd een passende behandeling. Laat je tand herstellen door een van onze deskundige tandartsen in jouw studiestad. Ze stellen een behandelplan op maat voor je op. Je maakt bij Studentist gemakkelijk online een afspraak met onze afsprakentool. Zo geniet je snel weer van een stralende lach!

Voordelen Studentist

  • Voordelige behandelingen voor studenten
  • Vaak al binnen 1 dag geholpen
  • Duidelijke communicatie over prijs
  • Tandarts dichtbij universiteit
Direct inschrijven of maak een afspraak

Mijn tand is afgebroken: wat nu?

Het is even schrikken: een tand of kies afbreken. Gelukkig heeft de tandarts altijd een geschikte oplossing. Heb je het afgebroken stukje tand nog? Bewaar dit dan goed in een glas melk of in je mond. Dit laatste klinkt wellicht vreemd, maar het is wel de beste manier om het stukje tand zo min mogelijk te beschadigen. In sommige gevallen kan de tandarts het afgebroken stukje tand terugplaatsen. Wanneer je het afgebroken stukje niet meer hebt, is dit ook geen probleem. We gaan samen met jou op zoek naar de juiste behandeling. Maak alvast kennis met ons team specialisten.

“Wat schrok ik toen ik ineens een stuk van mijn tand in mijn hand had! En nu, dacht ik? Gelukkig kon ik vrijwel direct terecht bij Studentist. Deskundige behandeling met prachtig resultaat. Bedankt!”

Juiste behandeling bij een afgebroken tand of kies

Wanneer een tand of kies is afgebroken, bekijkt de tandarts welke behandeling het beste is. Voor gebitsreparatie zijn namelijk verschillende oplossingen. Bekijk hieronder de mogelijke behandelingen:

Terugplaatsen

Wanneer een tand geheel uit de mond is gekomen, kan de tandarts de tand terugplaatsen in de kaak. Hij verbindt de buurtanden of -kiezen weer, zodat de tand vanzelf aangroeit. Voor een succesvolle behandeling is het van belang dat de tand binnen één uur teruggeplaatst wordt.

Vulling

Is er sprake van beperkte schade? De tandarts vult in dit geval de tand op met een vulling. Met behulp van tandkleurig composiet zorgen we weer voor een tandkleurig en complete tand.

Facing

Een facing is een laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet of porselein. We plakken het materiaal op de tand om de vorm weer te herstellen. Een facing is geschikt voor het repareren van afgebroken hoekjes, maar ook om spleetjes op te vullen en tanden witter te maken.

Kroon of brug

Een kroon is een porseleinen kapje dat we plaatsen over een deels afgebroken tand of kies. We lijmen het kapje vast aan de tand of kies, zodat de kroon stevig vastzit. Mis je een gehele tand of kies? Dan is een brug een goede oplossing. Een brug plaatsen we op twee afgeslepen tanden en/of kiezen, zodat we de open ruimte tussen de tanden opvullen.

Implantaten

Indien we de afgebroken tand niet meer kunnen restaureren, trekken we deze. Vervolgens kan een implantoloog een implantaat plaatsen. Dit is een kunstwortel gemaakt van titanium. Hij plaatst de kunstwortel als een schroef in de kaak, waarna er een brug, kroon of overkappingsprothese geplaatst kan worden.

Tand afgebroken kosten behandeling

De kosten voor het behandelen van een afgebroken tand variëren per behandeling. Om je toch alvast een indicatie te geven, bekijk je hier de tandartstarieven in Nederland. Onze tandartsen stellen een behandelplan op maat op en informeren je voorafgaand aan de behandeling altijd over de kosten. Natuurlijk begrijpen we ook dat het studentenleven al genoeg geld kost. We gaan daarom altijd op zoek naar de voordeligste behandelmethode, zonder dat de kwaliteit hieronder lijdt.

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Ben je jonger dan 18 jaar? De behandelingen bij een tandarts worden dan volledig vergoed door de basisverzekering van je zorgverzekeraar. Wanneer je 18 jaar of ouder bent, is het afhankelijk van je zorgverzekeraar of de kosten voor het behandelen van een afgebroken tand vergoed worden. Informeer vooraf bij je zorgverzekeraar, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Oorzaken afbreken tand of kies

Er zijn verschillende oorzaken van het afbreken van een tand of kies. Zo kan het zijn dat er een stukje tand afknapt wanneer je iets hards eet. Ook kan het komen door een ongeval of wanneer je gebit in slechte staat verkeert. In sommige gevallen kan het zijn dat je knarst, waardoor er grote krachten op de tanden en kiezen komen te staan, hierdoor kunnen stukjes afbreken. Belangrijk is daarom ook om je tanden regelmatig te laten checken tijdens een periodieke controle. Tijdens deze controle bekijken we of je gebit afwijkingen heeft. Door een regelmatige controle voorkomen we problemen als het afbreken van een tand.

Afspraak maken voor de behandeling van een afgebroken tand

Maak direct online een afspraak bij de tandarts in jouw studiestad voor het restaureren van je afgebroken tand of kies. Neem voor vragen gerust contact op met een van onze tandartspraktijken. We helpen je graag. Kom je voor het eerst bij Studentist? Vergeet dan niet een bewijs van inschrijving of je collegekaart (hbo-instelling of universiteit) mee te nemen.

© Copyright 2024 Studentist Powered by iClicks Sitemap | Cookie instellingen | Privacy en cookieverklaring | Algemene voorwaarden |