Super-de-luxe behandelingen bij tandartsen

Geplaatst op

Waarschijnlijk ga je al sinds jaar en dag naar de tandarts met maar één doel: je gebit laten controleren en eventuele gaatjes laten vullen. Daar lijkt nu echter verandering in te komen. Tandartsen kunnen immers meer dan alleen zorgen voor een stralend gebit.

Super-de-luxe behandelingen bij tandartsen?

Tandarts en huisarts: een klein verschil? Als het aan de brancheorganisatie van tandartsen, de NMT, ligt, is het in de toekomstig ook mogelijk om bloeddrukmetingen of een preventieve screening te laten doen in de tandartsstoel. “We willen niet op de stoel van de huisarts gaan zitten, maar de tijd is wel rijp voor een grotere doorverwijsrol van de tandarts naar de huisarts”, zo stelt de organisatie.Waar het altijd de paarden waren waar aan het gebit gezien kon worden wat de gezondheidsstatus van het paard was, is dat stiekem ook wel een beetje zo bij mensen. Een gezond gebit is namelijk vaak een teken van een goede gezondheid. Als je een droge mond hebt of een schimmelinfectie kunnen tandartsen al snel merken dat er iets niet in de haak is.

Wij blijven voorlopig even op de tandartsstoel zitten, in plaats van op de huisartsstoel te gaan zitten en we blijven in ieder geval doen waar we goed in zijn: studenten op een vriendelijke manier van een gezond gebit voorzien.

© Copyright 2024 Studentist Powered by iClicks Sitemap | Cookie instellingen | Privacy en cookieverklaring | Algemene voorwaarden |