Mensen met een slecht gebit zijn sneller depressief

Geplaatst op

Ben jij weleens een beetje down en zie je het niet meer zitten? Het zou best wel eens kunnen dat dit komt door een slecht gebit. Uit een onderzoek van de Australische Deakin Universiteit is gebleken dat een mensen met een slecht gebit sneller depressief worden.

Aan de hand van de tandheelkundige gegevens van 10.000 Amerikanen is gebleken dat je sneller depressief wordt als je slecht voor je gebit zorgt. Er werd zelfs een link gelegd tussen de mate van de gebitsproblemen en de mate van de depressie; hoe heftiger de gebitsproblemen, hoe heftiger de depressie.

Daarom vind je hier 3 tips om een gebit goed te onderhouden:

Tip 1: Poets je tanden regelmatig

Als het goed is, is het fenomeen ‘tandenborstel’ je niet onbekend. Poets iedere dag 1 of 2 keer je tanden (zowel de binnen en de buitenkant van je tanden en kiezen) om je gebit gezond te houden.

Tip 2: Een goede tandpasta

Je hebt natuurlijk heel veel verschillende soorten tandenpasta’s; van huismerken tot dure A-merken. Wat het meest belangrijk is bij het uitzoeken van een tandpasta is dat deze fluor bevat.

Tip 3: Gebruik regelmatig tandenstokers

Iedereen heeft weleens wat vast zitten tussen de tanden. Vaak werkt een tandenborstel niet goed genoeg om de laatste etensresten tussen de tanden te verwijderen. In zo’n geval kan je een stukje flossdraad of tandenstokers gebruiken. Gebruik een tandenstoker en flossdraad dagelijks 1 tot 3 keer per dag om je gebit zo goed mogelijk te onderhouden.

© Copyright 2024 Studentist Powered by iClicks Sitemap | Cookie instellingen | Privacy en cookieverklaring | Algemene voorwaarden |