De allerbeste tandpasta voor jou

Geplaatst op

We weten inmiddels dat door twee maal per dag onze tanden te poetsen ons gebit gezond en sterk blijft en we zo gaatjes voorkomen. Maar welke tandenpasta is het beste om te gebruiken?

Tegenwoordig kunnen we ons bijna overweldigd voelen door de hoeveelheid soorten tandpasta die bij de supermarkt te koop zijn. Naast tientallen merken zijn er tegenwoordig ook variaties verkrijgbaar die aan ieders kwaaltje of wens voldoen. Dus hoe kies je nu de beste tandpasta voor jouw gebit?

De tandpasta voor jou

Kies om te beginnen voor een tandpasta met Fluoride, dit beschermt de tanden en kiezen tegen gaatjes. Sommige tandpasta’s bieden nog extra voordelen naast het reinigen van het gebit. Deze gespecialiseerde tandpasta’s kan het gebit ondersteuning bieden wanneer nodig is.

Antitandsteen

Hoewel de vorming van tandsteen niet kan worden voorkomen zorgt deze speciale tandpasta er wel voor dat er minder tandsteen ontstaat en het bovendien minder hard wordt, waardoor het makkelijker door de tandarts kan worden verwijderd.

Whitening

Tandpasta’s die de tanden witter maken bevatten chemicaliën en schuurmiddelen die de vlekken of aanslag op de tanden verwijderen of voorkomen. Voorzichtigheid is echter wel geboden, want er bestaat een kans op slijtage van het tandvlees of glazuur.

Gevoelige tanden

Gevoelige tanden zijn vaak het gevolg van teruggetrokken tandvlees waardoor de tandhalzen bloot komen te liggen. Er zijn speciale tandpastas die stoffen bevatten die de overgevoeligheid kunnen verminderen of zelfs tegen gaan. Ieder gebit reageert anders en er is niet dat ene merk die goed is voor iedereen. Vraag daarom aan je tandarts om advies of probeer verschillende merken proef gewijs.

Gevoelig tandvlees

Er zijn veel advertenties die beweren ontstoken tandvlees te voorkomen dan wel genezen. Een wetenschappelijke onderbouwing onderbreekt echter bij vele. Bij sommige gevallen is wel een klein klinisch extra effect gevonden maar voorlopig blijft gebitsreiniging toch belangrijker.

Kortom

Er bestaat dus eigenlijk geen beste tandpasta. Zorg in ieder geval dat je goed poetst om alle tandplak te verwijderen.  Specifieke tandpasta’s kunnen een extra effect toevoegen en welke voor jou het beste is hangt dus af van je gebit. Mocht je twijfelen over de juiste tandpasta, vraag dan je tandarts voor advies.

© Copyright 2024 Studentist Powered by iClicks Sitemap | Cookie instellingen | Privacy en cookieverklaring | Algemene voorwaarden |