Spoedtandarts: direct beschikbaar
Onze praktijken bevinden zich in hartje centrum
Altijd de laagste tarieven
Online je afspraak inplannen

Algemene tandheelkunde

Onder algemene tandheelkunde vallen de tandartsbehandelingen die bedoeld zijn om pijnklachten aan het gebit te voorkomen of tegen te gaan. Hierbij kun je denken aan periodieke controles, het vullen van gaatjes of een wortelkanaalbehandeling. Door je gebit regelmatig te controleren, behoud je jouw prachtige glimlach en voorkom je onaangename pijnklachten.

Woon je in AmsterdamUtrecht of Groningen en zoek je een nieuwe tandarts? Dan is tandartspraktijk Studentist dé praktijk voor jou! Inschrijven bij Studentist is makkelijk en doe je door online een eerste afspraak te plannen.

Spoeddienst

Als je last hebt van heftige pijnscheuten of overheersende kiespijn kun je terecht bij één van onze spoedtandartsen in Amsterdam, Utrecht of Groningen. Je wordt zo snel mogelijk geholpen om ervoor te zorgen dat je van je pijnklacht af bent.

Tarieven 2021

De prijzen voor algemene tandheelkunde zijn bepaald door de Nederlandse Zorgautoriteit. Onderstaand vind je een overzicht met de tarieven voor de meest voorkomende tandheelkundige behandelingen. De gehele lijst met kosten vind je op onze tarievenpagina.

Behandeling
Tarief
Periodieke controle
€ 22,91
Probleemgericht consult
€ 22,91
Kleine röntgenfoto (maken en beoordelen)
€ 16,88
Beoordelen kleine röntgenfoto
€ 12,66
Preventieve voorlichting en/of instructie, per 5 minuten
€ 13,52
Gebitsreiniging, per 5 minuten
€ 13,52
Fluoridebehandeling (per kaak)
€ 15,07
Geleidings-, infiltratie- en/of intraligamentaire verdoving
€ 15,07
Eénvlaksvulling composiet
€ 48,23
Tweevlaksvulling composiet
€ 63,31
Drievlaksvulling composiet
€ 75,37
Meervlaksvulling composiet
€ 96,47
Wortelkanaalbehandeling consult
€ 22,91
Uitgebreid wortelkanaal consult
€ 42,20
Wortelkanaalbehandeling per element met 1 kanaal
€ 108,53
Wortelkanaalbehandeling per element met 2 kanalen
€ 156,76

Vergoeding door de verzekeraar

Wanneer je jonger dan 18 jaar bent, vergoedt de basiszorgverzekering jouw tandartskosten. Als je ouder dan 18 jaar bent, ligt het aan jouw zorgverzekering hoeveel je van de behandeling vergoed krijgt. Je kunt bij je zorgverzekering vragen voor welke behandelingen jij verzekerd bent en tot welk bedrag je een vergoeding ontvangt.

Periodieke controles: één keer in het half jaar

Om te voorkomen dat er pijnklachten optreden, dien je één keer in het half jaar langs te komen bij de tandarts voor een periodieke controle. De tandarts controleert tijdens deze controles het gebit op onder andere gaatjes en checkt hierbij de conditie van het tandvlees. Indien het nodig is om een vervolg afspraak te maken, kan deze worden ingepland bij een van de tandartsen of mondhygiënisten.

Nieuwe patiënten

Heb je nog geen tandarts gevonden in Groningen, Utrecht of Amsterdam? Studentist neemt nieuwe patiënten aan. Je kunt jezelf eenvoudig inschrijven dankzij onze handige afsprakentool. Zodra jij je eerste afspraak hebt gemaakt, schrijf jij je in bij de Studentist in jouw stad.

Vergeet niet om tijdens je eerste afspraak het inschrijvingsbewijs van jouw Hogeschool of Universiteit mee te nemen. Een geldige collegekaart accepteren wij ook.

Verschillende tandartsvestigingen

Wij zijn gevestigd in de studentensteden AmsterdamGroningen en Utrecht

© Copyright 2024 Studentist Powered by iClicks Sitemap | Cookie instellingen | Privacy en cookieverklaring | Algemene voorwaarden |