fbpx

Wij maken gebruik van cookies voor een goede werking van de website, het maken van online afspraken en om (anoniem) inzicht te krijgen hoe bezoekers de website gebruiken. 

Wortelkanaalbehandeling in Utrecht

Bij Studentist in Utrecht kun je terecht voor een wortelkanaalbehandeling. De behandeling is vrijwel pijnloos en zorgt ervoor dat de pijn aan je kies of tand verdwijnt. Een wortelkanaalbehandeling is noodzakelijk wanneer je veel pijn ervaart door een ontstoken tand- of kieswortel. Tijdens de behandeling verwijderen we de ontstoken zenuw, zodat er geen nieuwe ontstekingen ontstaan.

Wortelkanaalbehandeling in 2 afspraken

Een wortelkanaalbehandeling spreiden we meestal over 2 afspraken. Hierdoor verloopt de behandeling soepel en prettig. Mochten er meerdere afspraken nodig zijn, dan doen we ons best om die zo dicht mogelijk achter elkaar te plannen.

Afspraak 1

Tijdens de eerste afspraak maken we een röntgenfoto van je gebit. Hierdoor krijgen we inzicht in hoe de wortels in je kaakbot liggen. Dan volgt de plaatselijke verdoving, waardoor de behandeling in de meeste gevallen pijnloos verloopt. Nu kan de tandarts aan de slag met het verwijderen van het ontstoken weefsel. Eerst maken we een kleine opening in de tand of kies en daarna reinigen we de wortelkanalen. Tot slot gaan we vijlen en bereiden we de kanalen voor op de nieuwe vulling.

Als het lukt om de wortelkanaalbehandeling in slechts 1 afspraak te kunnen afronden, dan plaatsen we een permante vulling. Wanneer er een 2e afspraak nodig is, plaatsen we een tijdelijke vulling die we vervangen tijdens je volgende bezoek aan onze praktijk.

Afspraak 2

De tijdelijke vulling vervangen we door de blijvende vulling. De vulling is gemaakt van cement dat volledig wordt opgenomen door het menselijk lichaam. Vervolgens sluiten we het wortelkanaal af: dit doen we door een stift tegen het cement aan te drukken. Het wortelkanaal is nu volledig afgesloten en kan genezen.

>De kosten van een wortelkanaalbehandeling

De tarieven voor een wortelkanaalbehandeling zijn, net als andere tandheelkundige behandelingen, landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Bekijk de actuele tarieven op onze tarievenpagina.

Wanneer heb ik een wortelkanaalbehandeling nodig?

Heb je last van:

  • Een kloppende pijn in je tanden of kiezen?
  • Gevoeligheid in je gebit met warm of koud eten/drinken?
  • Een dikke wang?

Dat zijn de symptomen van een ontstoken kies of tand. Je hebt wellicht een wortelkanaalbehandeling nodig. Neem in ieder geval contact op met onze tandartspraktijk. Onze ervaren tandarts helpt je graag van je pijn af.

Afspraak maken

Een afspraak schiet je eenvoudig in door te bellen naar 030 751 0106. Ben je nog geen patiënt bij ons? Schrijf je dan eerst online in.

Afspraak makenOnline inschrijven

Voordelen van een wortelkanaalbehandeling bij Studentist Utrecht

  • Snel aan de beurt: bij spoed zelfs binnen 1 dag
  • Behandeling gericht op studenten
  • Onze praktijk bevindt zich in de buurt van de universiteit
  • Voordelige behandelmethodes
  • Vrijwel altijd pijnloos
  • Ervaren en deskundige tandartsen
  • Gespecialiseerd in wortelkanaalbehandelingen

Eigentijdse tandartspraktijk in hartje Utrecht

Onze tandartspraktijk vind je aan de Keistraat 4 in Utrecht, dichtbij de Universiteit en Domtoren. Is je college afgelopen, dan ben je binnen 5 minuten in onze praktijk. We zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer, maar ook lopend of met de fiets is de afstand goed te doen. In de Keistraat kun je in ieder geval altijd je fiets wel kwijt.

Contactgegevens

Studentist Utrecht
Keistraat 4
3512 HV Utrecht
Telefoon: 030 751 0106
Spoed: 020 303 4500
E-mail:

Afspraak maken Inschrijven

Openingstijden

Maandag: 09:00 - 17:00 uur
Dinsdag: 09:00 - 17:00 uur
Woensdag: 09:00 - 17:00 uur
Donderdag: 09:00 - 17:00 uur
Vrijdag: 09:00 - 17:00 uur
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

Routeplanner

 

Bekijk onze tandartspraktijk

Benieuwd naar hoe onze praktijk eruitziet? Neem dan snel een kijkje.

 

Belangrijke informatie over een wortelkanaalbehandeling

Wat moet je weten over een wortelkanaalbehandeling? We hebben de belangrijkste feitjes op een rij gezet:

Een wortelkanaalbehandeling is 100% pijnloos

Om de behandeling pijnloos te laten verlopen, krijg je een plaatselijke verdoving. Krijg je toch ineens pijn tijdens de behandeling? Dan passen we de dosering aan totdat je geen pijn meer ervaart.

Eten en drinken na de behandeling

Na de behandeling zal de verdoving nog enkele uren werken. Wanneer de verdoving is uitgewerkt, kun je weer eten en drinken. Let wel goed op met warm eten en warme dranken en zorg dat je niet op je wang, tong of lip bijt.

Napijn

Het is mogelijk dat je tot 4 dagen na de behandeling last kan hebben van een gevoelige tand of kies. Gelukkig kun je deze pijn goed bestrijden met paracetamol of ibuprofen. Ook bestaat er een hele kleine kans op een zwelling. Mocht dit het geval zijn, neem dan direct contact met ons op.

Aanvullende tandartsverzekering

Een wortelkanaalbehandeling wordt via een aanvullende tandartsverzekering vergoed. Om zeker te weten of de behandeling deels of volledig wordt vergoed, kun je het beste contact opnemen met je verzekeringsmaatschappij.

Maak een afspraak bij jouw nieuwe tandarts in Utrecht

Denk je dat je een wortelkanaalbehandeling nodig hebt, maar weet je het niet zeker? Neem dan voor advies contact met ons op. Wil je gelijk een afspraak maken? Bel dan 030 751 0106 of maak online een afspraak.

Patiënt worden? Klik dan op de rechter button.

Afspraak makenOnline inschrijven