fbpx

Wij maken gebruik van cookies voor een goede werking van de website, het maken van online afspraken en om (anoniem) inzicht te krijgen hoe bezoekers de website gebruiken. 

Wortelkanaalbehandeling in Amsterdam

Een wortelkanaalbehandeling wordt uitgevoerd wanneer u last heeft van hevige kiespijn die wordt veroorzaakt door ontstoken pulpa in de tand of kies. Om u van uw pijn af te helpen moet de zenuw worden verwijderd. Hiermee worden direct nieuwe ontstekingen voorkomen. Daarom wordt een wortelkanaalbehandeling ook wel een zenuwbehandeling genoemd.

Hoe verloopt een wortelkanaalbehandeling?

Een wortelkanaalbehandeling voeren we uit in een aantal stappen, en verspreiden we desnoods over 2 afspraken. Dit doen we zodat de behadeling zo aangenaam mogelijk verloopt. Wanneer er meerdere afspraken nodig zijn, dan proberen we die zo dicht mogelijk op elkaar te plannen. We adviseren om je tanden of kiezen tussen de afspraken door zo min mogelijk te belasten.

Tijdens de 1e afspraak

Allereerst maken we een röntgenfoto van je gebit. Zo zien we hoe de wortels in je kaakbot liggen. Vervolgens krijg je een plaatselijke verdoving, zodat je geen pijn ervaart tijdens de behandeling. Daarna verwijdert de tandarts het ontstoken weefsel door een kleine opening te maken in de tand. De volgende stap is het reinigen van de wortelkanalen. Als dit gebeurd is, gaan we aan de slag met vijlen en bereiden we de kanalen voor op de nieuwe vulling.

Als we de complete wortelkanaalbehandeling in 1 afspraak kunnen uitvoeren, dan krijg je een permante vulling. Heb je toch een 2e afspraak nodig? Dan plaatsen we een tijdelijke vulling die in de volgende afspraak vervangen wordt.

Tijdens de 2e afspraak

Bij de 2e afspraak haalt de tandarts de tijdelijke vulling eruit. Vervolgens wordt de blijvende vulling geplaatst. Die bestaat uit cement dat goed wordt opgenomen door het menselijk lichaam. Om te het wortelkanaal goed én stabiel af te sluiten, schuiven we een stift in het cement die tegen de kanaalwand drukt. Nu het wortelkanaal is afgesloten, kan het genezen.

Wat kost een wortelkanaalbehandeling?

Het tarief van een wortelkanaalbehandeling is net als alle andere behandelingen landelijk vastgelegd door de Nederlandse Zorgautoriteit. De actuele tarieven vind je op onze tarievenpagina.

Heb ik een wortelkanaalbehandeling nodig?

Wanneer je last hebt van een kloppende pijn in je tand of kies, je gebit gevoelig is voor warmte en kou of wanneer je wang dik is, dan is de kans groot dat je een ontstoken tand of kies hebt. Neem bij deze symptomen direct contact met ons op. Onze deskundige tandarts helpt je met een wortelkanaalbehandeling snel en pijnloos van je klachten af.

Maak direct een afspraak

Een afspraak maken doe je eenvoudig door te bellen naar 020 751 0839. Ben je nog niet ingeschreven bij ons? Doe dat dan nu online.

Online afspraak makenOnline inschrijven

Waarom een wortelkanaalbehandeling bij Studentist Amsterdam?

  • Altijd snel geholpen: bij spoed zelfs binnen 1 dag
  • Speciaal voor studenten
  • Tandartspraktijk in de buurt van universiteit
  • De voordeligste behandelmethodes
  • De behandeling is pijnloos
  • Je wordt geholpen door een ervaren en deskundige tandarts
  • We zijn gespecialiseerd in wortelkanaalbehandelingen

Moderne tandartspraktijk midden in Amsterdam

De tandartspraktijk van Studentist bevindt zich midden in de stad en beschikt over de modernste tandartsapparatuur. We zijn goed bereikbaar: zowel te voet, met de fiets, met eigen vervoer én met het openbaar vervoer. Vanaf Amsterdam Centraal ben je zelfs al binnen 10 minuten bij onze praktijk.

Contactgegevens

Studentist Amsterdam
Nieuwe Doelenstraat 1A
1012 CP Amsterdam
Telefoon: 020 751 0839
Spoed: 020 723 48 48

Openingstijden

Maandag:     09:00 – 17:00 
Dinsdag:       09:00 – 17:00
Woensdag:   09:00 – 17:00
Donderdag:  09:00 – 17:00
Vrijdag:         09:00 – 17:00
Zaterdag:     Gesloten
Zondag:       Gesloten 

Plan je route

Start de visuele tour

Binnenkijken in onze tandartspraktijk? Start nu de visuele tour.

Behandelkamer

Veelgestelde vragen over een wortelkanaalbehandeling

We krijgen veel mailtjes over de wortelkanaalbehandeling. Daarom hebben we de belangrijkste vragen met antwoorden op een rij gezet.

Is de behandeling pijnloos?

Ja, een wortelkanaalbehandeling is volledig pijnloos. Voordat we beginnen krijg je een plaatselijke verdoving. Mocht je tijdens de behadeling wel pijn ervaren, dan passen we de verdoving aan zodat je geen pijn meer hebt.

Wat gebeurt er na de behadeling?

De verdoving duurt meestal enkele uren. Zodra die is uitgewerkt, adviseren we om voorzichtig te zijn met warm eten en warme dranken. Let ook op dat je niet op je tong, lip of wang bijt.

Ook kun je nog zo’n 4 dagen last hebben van een gevoelige tand of kies. Deze napijn valt goed te bestrijden met een pijnstiller zoals ibuprofen of paracetamol. Er bestaat ook een kleine kans op een zwelling. Als dit het geval is kun je contact met ons opnemen.

Wordt de behandeling vergoed?

Wanneer je alleen een basisverzekering hebt, dan worden de kosten van de behandeling niet vergoed. Met een aanvullende tandartsverzekering zijn de kosten wel gedekt. Per verzekeraar zijn er verschillen in dekking. Het kan zijn dat de volledige behandeling vergoed wordt, maar het kan ook zijn dat er slechts een deel gedekt is. Voor meer informatie kun je het beste contact opnemen met je zorgverzekeraar.

Afspraak maken bij Studentist: jouw tandarts in Amsterdam

Ervaar je een kloppende pijn in je tand of gebit en wil je weten of je een wortelkanaalbehandeling nodig hebt? Maak dan een afspraak bij Studentist in Amsterdam. Onze deskundige tandartsen helpen je graag verder. Bel naar 020 751 0839 voor een afspraak. Wil je patiënt worden bij ons? Schrijf je dan nu online in.

Online afspraak makenOnline inschrijven