fbpx

Wij maken gebruik van cookies voor een goede werking van de website, het maken van online afspraken en om (anoniem) inzicht te krijgen hoe bezoekers de website gebruiken. 

Kiespijn Amsterdam

Kiespijn is een van de meest voorkomende klachten aan het gebit. Pijn aan een kies ontstaat door verschillende oorzaken en is vaak door een goede mondverzorging te voorkomen. We raden je aan onmiddellijk naar de tandarts te gaan als je last hebt van kiespijn. Zo kunnen we je snel helpen en zullen je klachten niet verergeren.

Afspraak maken AmsterdamInschrijven

Oorzaken van kiespijn

Er bestaan verschillende soorten kiespijn en deze hebben allemaal diverse oorzaken. De kiespijn kan constant aanwezig zijn, maar het kan ook af en toe optreden. Kiespijn kan door verschillende aandoeningen veroorzaakt worden:

Abces

Bij een abces heb je een ontsteking in de mond die veroorzaakt wordt door een bacterie. Een abces herken je aan pijn bij het kauwen en bij druk. De tandarts onderzoekt waar het abces precies zit aan de hand van zijn instrumenten en een röntgenfoto.

Tanderosie

Bij tanderosie slijt het tandglazuur weg door zuren in de mond. Dit kunnen zuren zijn uit voeding of uit het lichaam zelf, bijvoorbeeld wanneer je overgeeft. Door het wegslijten van het glazuur heb je een grotere kans op kiespijn.  

Blootliggende tandhalzen

Wanneer je last hebt van een tandvleesontsteking of te hard je tanden poetst, kunnen de tandhalzen bloot komen te liggen. Dit geeft een erg vervelend gevoel dat bekend staat als tand- of kiespijn.

Gaatjes

Een van de meest voorkomende oorzaken van kiespijn is cariës, waarbij je een of meerdere gaatjes hebt. Door veel ongezonde voedingsmiddelen vergroot je de kans op het krijgen van cariës.

Ontsteking in de wortel

Een ontstoken wortel is vaak het gevolg van tandbederf, een lekkende vulling of een lelijke val. Je kan hierdoor erg veel last krijgen van een zeurende kiespijn. De ontsteking wordt ontdekt door het maken van een röntgenfoto.

Ontstoken tandvlees

Ontstoken tandvlees is vaak opgezwollen en rood van kleur. Je kan dit zelf goed herkennen, bijvoorbeeld doordat het snel bloedt. Ga op tijd naar de tandarts om ergere klachten te voorkomen.

Tandartspraktijk in Amsterdam

Voor het laten behandelen van kiespijn ben je van harte welkom bij onze praktijk in Amsterdam. Hier staat een team van specialisten voor je klaar om jouw kiespijn te verhelpen. We zijn 5 dagen per week geopend en je kan vaak binnen een dag al bij ons terecht. Voor spoedgevallen bel je tijdens onze openingstijden naar 020 751 0839. Heb je een spoedgeval buiten onze openingstijden? Bel dan naar het spoednummer: 020 723 48 48.

Behandeling tegen kiespijn

De behandeling van jouw kiespijn hangt af van waardoor het veroorzaakt wordt. Bij cariës vult onze tandarts het gaatje waardoor de zenuw niet meer blootligt en je geen pijn meer zult ervaren. De tandarts zal altijd eerst de oorzaak opsporen en aan de hand daarvan samen met jou doornemen welke behandelingen er mogelijk zijn. Je kan te allen tijde zelf kiezen of je met of zonder verdoving behandeld wilt worden.

Afspraak maken AmsterdamInschrijven

Voorkomen is beter dan genezen

Met een goede mondhygiëne verklein je de kans op kiespijn. Hieronder lees je een paar tips waarmee je kiespijn kunt voorkomen:

  • Maak gebruik van een tandenborstel met een zachte borstelkop.
  • Kies voor een tandpasta die fluoride bevat.
  • Poets je tanden twee keer per dag.
  • Vermijd zure voeding en dranken.

Maak bij kiespijn direct een afspraak

Bij kiespijn is het verstandig om op tijd aan de bel te trekken om ergere klachten te voorkomen. Maak daarom snel een afspraak bij onze praktijk in Amsterdam.

Contact

Studentist Amsterdam
Nieuwe Doelenstraat 1A
1012 CP Amsterdam
Telefoon: 020 751 0839
Spoed: 020 723 48 48

Openingstijden

Maandag:     09:00 – 17:00 
Dinsdag:       09:00 – 17:00
Woensdag:   09:00 – 17:00
Donderdag:  09:00 – 17:00
Vrijdag:         09:00 – 17:00
Zaterdag:     Gesloten
Zondag:       Gesloten