fbpx

Wij maken gebruik van cookies voor een goede werking van de website, het maken van online afspraken en om (anoniem) inzicht te krijgen hoe bezoekers de website gebruiken. 

Eerste tandartsbezoek

Bij Studentist Amsterdam plan je je controle afspraken gemakkelijk online en hoef je nooit ver te fietsen. Onze tandartspraktijken zitten namelijk in hartje centrum. We kunnen de verwachte kosten van tevoren met je bespreken, zodat je weet waar je aan toe bent. Als je regelmatig op controle komt, kunnen we gebitsproblemen op tijd behandelen en erger voorkomen.

  • Gemakkelijk online een afspraak maken
  • Tandarts speciaal voor studenten
  • Voorkom dure behandelingen met regelmatige periodieke controles
  • Tandartspraktijken midden in het centrum

Kom de eerste keer even vijf minuten eerder naar de afspraak. Dan voltooit de assistente je inschrijving voordat we starten met de afspraak.

Online inschrijven

1. Kennismaking met de tandarts

Tijdens de eerste behandeling maak je kennis met de tandarts. Om meer achtergrondinformatie te krijgen stelt de tandarts je een aantal vragen over je gebit en (mond)gezondheid. Heb je klachten, bijvoorbeeld kiespijn of gevoelige tanden? Geef dit aan, zodat de tandarts hier een behandelplan voor kan maken.

2. Controle van je gebit

De tandarts controleert je gebit op gaatjes en andere problemen. Dit doet geen pijn. Via een spiegel kun je eventueel zelf meekijken naar je gebit. De tandarts vertelt tijdens de controle wat hij doet, waar hij op let en wat hij ziet. Zo is alles voor jou duidelijk. Als de tandarts mondproblemen tegenkomt, legt hij uit hoe hij die gaat behandelen en wat de kosten zijn.

3. Röntgenfoto’s van je gebit

Op röntgenfoto’s kan de tandarts zien hoe het ervoor staat met je tanden en kiezen. Je kunt de foto’s zelf opvragen bij je vorige tandarts. Dan hoeven we vaak geen nieuwe te maken. Heeft je vorige tandarts geen foto’s of zijn ze verouderd? Dan moeten we nieuwe maken. De kosten hiervan zijn terug te vinden bij de tarieven. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

4. Advies en preventie van mondproblemen

We denken graag vooruit. We bekijken daarom niet alleen je huidige mondsituatie, maar adviseren je ook over eventuele toekomstige problemen. Last van een beginnend gaatje dat we (nog) niet hoeven te vullen? Dan krijg je poetsinstructies om de schade te beperken. Als je gebit erg kwetsbaar is, raden we aan een afspraak te maken met onze mondhygiënist.

“Ik plan mijn afspraak altijd als ik net van college kom. Ik fiets er toch langs. Superhandig dat dat gewoon online kan, ik hoef niet eens te bellen. Ze laten me ook nooit te veel betalen. Top!”
Jos uit Amsterdam

Wat kost het eerste tandartsbezoek?

Voor een eerste afspraak betaal je de kosten van een reguliere controle. Moet de tandarts foto’s maken, omdat je geen foto’s hebt van de vorige tandarts of omdat ze verouderd zijn? In het overzicht hieronder zie je de tarieven.

Kosten periodieke controle 2021

(Eerste) periodieke controle € 22,91  

Eventueel bijkomende kosten 2021

Foto’s van je gebit € 16,88 per foto
Foto verstandskiezen € 72,35

Wanneer je een aanvullende tandartsverzekering hebt afgesloten zal de rekening rechtstreeks verstuurd worden naar de zorgverzekeraar. Wanneer er geen aanvullende verzekering is afgesloten, dient de nota direct aan de balie voldaan te worden per Tikkie/contant. Lees meer over de facturatie.

Schrijf je in bij onze tandartspraktijk:

Online inschrijven

Behandelkamer Studentist Utrecht
Behandelkamer Studentist Utrecht

 

Meenemen naar de afspraak

Naar de eerste controle bij Studentist moet je een aantal dingen meenemen:

  • Identiteitsbewijs
  • Zorgpas
  • Collegekaart

Inschrijven bij Studentist

Schrijf je direct in bij je nieuwe tandarts. Dit doe je gemakkelijk online. Je mag natuurlijk ook naar onze tandartspraktijk in Amsterdam bellen:

020 751 0839Online inschrijven