fbpx

Wij maken gebruik van cookies voor een goede werking van de website, het maken van online afspraken en om (anoniem) inzicht te krijgen hoe bezoekers de website gebruiken. 

Tandheelkundige behandelingen Amsterdam

In onze moderne tandartspraktijk kun je terecht voor alle algemene én cosmetische tandheelkundige behandelingen. Onze praktijk bevindt zich in hartje Amsterdam. Op de plek waar je studeert en waar je leeft. Bovendien kun je vaak al binnen 1 dag terecht.

Voordelen Studentist Amsterdam

  • Voordelige behandelingen voor studenten
  • Vaak al binnen 1 dag geholpen
  • Duidelijke communicatie over prijs
  • Tandarts dichtbij universiteit
  • Ook ’s avonds geopend

Contactgegevens

Studentist Amsterdam
Nieuwe Doelenstraat 1A
1012 CP Amsterdam
Telefoon: 020 751 0839
Spoed: 020 723 4848
E-mail:

Afspraak maken Inschrijven

Openingstijden

Maandag: 09:00 - 17:00 uur
Dinsdag: 09:00 - 17:00 uur
Woensdag: 09:00 - 17:00 uur
Donderdag: 09:00 - 17:00 uur
Vrijdag: 09:00 - 17:00 uur
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

 

Algemene tandheelkunde

Behandelingen die problemen en klachten aan het gebit verhelpen, vallen onder algemene tandheelkundige behandelingen. Ook de periodieke controles vallen onder algemene tandheelkunde.  Hieronder vind je een overzicht van onze behandelingen:

Wortelkanaalbehandeling

Een wortelkanaalbehandeling is de oplossing wanneer de wortel van je tand ontstoken is. De tandarts haalt het ontstoken weefsel weg en vult daarna de kies of tand. Meestal is de behandeling pijnloos en er is een zeer kleine kans op complicaties

Wortelkanaalbehandeling in Amsterdam

Periodieke controle

De periodieke controle vindt elk half jaar plaats en is bedoeld om eventuele gebitsproblemen op tijd te ontdekken. Voorkomen is namelijk altijd beter dan genezen. De afspraak duurt meestal een kwartiertje en wordt onder de 18 jaar volledig vergoed.

Periodieke controle in Amsterdam

Gaatjes vullen

Een gaatje vullen doen we al in 3 stappen: 1) diagnose, 2) boren en 3) het vullen van het gaatje. De behandeling vindt meestal plaats onder lokale verdoving (zo ervaar je geen last) en ook na de behandeling ervaar je nagenoeg geen pijn. Tip: wacht niet te lang wanneer je weet dat je een gaatje hebt. Van uitstel komt nog meer pijn.

Gaatje vullen in Amsterdam

Mondhygiëne

Laat minimaal 2 keer per jaar je gebit en tandvlees reinigen door onze mondhygiënist. Je gaat altijd weer naar huis met een fris gevoel en je krijgt superhandige tips over hoe je je gebit het beste kunt verzorgen. Kom ook langs voor advies bij ontstoken tandvlees of een slechte adem.

Mondhygiënist in Amsterdam

Verstandskies trekken

Soms is het nodig om een verstandskies te trekken. Bij pijn is het altijd verstandig om langs te komen en je te laten adviseren door een tandarts. Als de kies door te weinig ruimte in de mond scheefgroeit, moet de verstandskies worden verwijderd. De behandeling bestaat uit foto’s maken, de verstandskies verwijderen en de nabehandeling.

Verstandskies trekken Amsterdam

Cosmetische tandheelkunde

Alle behandelingen die je gebit verfraaien, vallen onder cosmetische tandheelkundige behandelingen. Je kunt bij ons terecht voor onderstaande behandelingen:

Tanden bleken

In eten en drinken zitten kleurstoffen die invloed hebben op de kleur van je tanden. Evenals roken. Gelukkig kun je daar iets aan doen. Met tanden bleken worden jouw tanden weer helemaal wit. Onze tandartsen zitten al voor je klaar.

Tanden bleken Amsterdam

Implantaat

Mis je een tand of kies, dan biedt een implantaat met een brug of kroon uitkomst. Een implantaat is namelijk een titanium kunstwortel die bedoel is ter vervanging van de afwezige tand of kies. Zo kan ook jij straks weer lachen en praten zonder schaamte. Voor het laten plaatsen van implantaten kunnen wij jou in contact brengen met de juiste specialist.

Implantaten Amsterdam

Kronen en bruggen

Is je tand afgebroken of mis je een kies? Met behulp van kroon en brugwerk is jouw gebit straks niet alleen compleet, maar kun je ook weer beter kauwen. Met behulp van een porseleinen kapje wordt het ontbrekend deel van je tand opgevuld.

Kronen en bruggen Amsterdam

Orthodontie

Een orthodontist houdt zich bezig met de stand van je tanden. Zijn doel is om jou een gezond en recht gebit te geven. Dit kan door middel van een beugel. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken met onze tandartsen. Bepaalde tandstandafwijkingen kunnen wij binnen de praktijk zelf behandelen. Voor overige orthodontische behandelingen, kunnen wij jou in contact brengen met een specialist.

Trioclear™ Amsterdam

Meestvoorkomende gebitsproblemen

Tandenknarsen

Tandenknarsen is niet goed voor je gebit en komt vaak voor tijdens de slaap. Meestal knarsen mensen hun tanden voor een korte periode, maar wanneer dit langer aanhoudt, is het verstandig om te tandarts te bezoeken. We helpen je graag verder.

Tandenknarsen

Kiespijn

Kiespijn is een van de meest voorkomende klachten aan het gebit. Hier zijn verschillende oorzaken voor en we raden je dan ook aan om een afspraak te maken bij de tandarts in Amsterdam wanneer je last hebt van kiespijn. Zo kunnen we ervoor zorgen dat de klachten niet verergeren.

Hulp bij kiespijn

Ontstoken tandvlees

Ontstoken tandvlees is rood van kleur en kan erg pijnlijk zijn. Het is belangrijk om het probleem tijdig te signaleren voordat de ontsteking dieper in het tandvlees komt. Bij het vermoeden van ontstoken tandvlees is raadzaam om een afspraak te maken bij de tandarts.

Ontstoken tandvlees

Neem contact op met jouw tandarts in Amsterdam

Wil je meer informatie over onze behandelingen of wil je direct een afspraak maken? Neem dan contact met onze tandartspraktijk op via onderstaande contactgegevens of maak gemakkelijk online een afspraak.

Studentist Amsterdam

Afspraak maken

T: 020 751 0839
E:

Patiënt worden

Nog geen patiënt bij ons? Schrijf je dan eerst in voordat je een afspraak maakt.

Inschrijven