fbpx

Wij maken gebruik van cookies voor een goede werking van de website, het maken van online afspraken en om (anoniem) inzicht te krijgen hoe bezoekers de website gebruiken. 

Algemene tandheelkunde Amsterdam

Het is belangrijk om regelmatig je gebit te laten controleren door een tandarts of mondhygiënist om problemen en klachten te voorkomen. Door een halfjaarlijkse controle uit te laten voeren door een specialist, behoud je een gezond gebit. Maak snel een afspraak bij onze praktijk in Amsterdam voor een periodieke controle en profiteer van onze voordelen:

  • Online je afspraak maken
  • De laagste tarieven
  • Praktijk in hartje Amsterdam
  • Direct beschikbaar voor spoed

Maak online jouw afspraak020 751 0839

Wat is algemene tandheelkunde?

Algemene tandheelkunde omvat alle behandelingen die ervoor zorgen dat jouw gebit gezond blijft. Dit zijn vooral basisbehandelingen. Naar aanleiding van een mondonderzoek geeft de tandarts advies over de behandelingen die ervoor zorgen dat je een mooi en gezond gebit behoudt.

Nieuwe patiënt bij Studentist Amsterdam

Je kunt je op onze website inschrijven als nieuwe klant. Hier vul je je gegevens in en kun je belangrijke informatie vermelden over jouw gebit. We hebben geen wachtrij en je bent ervan verzekerd dat je snel geholpen wordt.

Inschrijven als nieuwe patiënt

Het intakegesprek

Bij je eerste afspraak maak je kennis met je tandarts. Hierbij wordt een mondonderzoek uitgevoerd en bespreken we het verleden van je gebit. Om een goed beeld te krijgen van je tanden en kiezen, maken we eventueel röntgenfoto’s. Aan de hand van deze controle stellen we samen met jou een behandelplan op.

Periodieke controle

Het is belangrijk om regelmatig je gebit te laten controleren. Aan de hand van het intakegesprek schat de tandarts in hoe vaak per jaar je terug moet komen voor een controle. Doorgaans is dit twee keer per jaar. Tijdens de halfjaarlijkse controle bekijken we de conditie van je tandvlees, tanden en kiezen. Ook controleren we je gebit op gaatjes.

Onze behandelingen

Op basis van  je wensen en de bevindingen van de tandarts zullen we diverse behandelingen aanraden voor een gezond gebit. Je beslist uiteraard zelf welke je laat uitvoeren. Een aantal van onze veelvoorkomende algemene en cosmetische behandelingen zijn:

Angst voor de tandarts

Onze tandartsen zijn gespecialiseerd in het behandelen van angstige patiënten. Bij het intakegesprek maak je kennis met onze tandarts en met de praktijk. In dit gesprek bespreken we je eventuele tandartsangst, zodat we een behandelplan voor je kunnen opstellen. Door goede afspraken te maken, helpen we je geleidelijk aan van jouw angst af.

Tandartskosten

De landelijke tarieven voor de tandarts worden jaarlijks vastgelegd door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Door altijd te kiezen voor de voordeligste behandelmethode, zorgen we ervoor dat je nooit te veel betaalt, zónder dat de kwaliteit daaronder lijdt. Voor de prijzen van onze overige behandelingen bekijk je ons complete overzicht met alle tarieven.

Uw tandartsverzekering

Tot je 18e levensjaar worden de behandelingen bij de tandarts voor 100% vergoed door jouw zorgverzekeraar vanuit de basisverzekering. Vanaf je 18e is de vergoeding afhankelijk van de aanvullende tandartsverzekering die je hebt afgesloten. Voor meer informatie over de vergoedingen kun je het beste contact opnemen op met jouw zorgverzekeraar.

Maak een afspraak bij Studentist Amsterdam

Wil je meer weten over een van onze behandelingen of wil je direct een afspraak maken? Neem dan contact op met de praktijk in Amsterdam door te bellen naar 020 751 0839 of maak gebruik van onderstaande buttons.

Afspraak makenOnline inschrijven

Contactgegevens

Studentist Amsterdam
Nieuwe Doelenstraat 1A
1012 CP Amsterdam
Telefoon: 020 751 0839
Spoed: 020 723 48 48

Openingstijden

Maandag:     09:00 – 17:00 
Dinsdag:       09:00 – 17:00
Woensdag:   09:00 – 17:00
Donderdag:  09:00 – 17:00
Vrijdag:         09:00 – 17:00
Zaterdag:     Gesloten
Zondag:       Gesloten