fbpx

Wij maken gebruik van cookies voor een goede werking van de website, het maken van online afspraken en om (anoniem) inzicht te krijgen hoe bezoekers de website gebruiken. 

Invisalign®-beugel

Wil je graag iets laten doen aan de stand van je tanden, maar draag je liever geen beugel? Dan biedt de Invisalign®-beugel uitkomst! Met deze beugel, die je als een soort bitje draagt, verplaatsen we je tanden langzaam naar de juiste positie. De beugel is doorzichtig, waardoor niemand ziet dat je een beugel draagt. Studentist biedt deze behandeling aan in Utrecht en Groningen.

Ik ergerde me al langere tijd aan mijn scheve voortanden en baalde er steeds meer van dat ik vroeger nooit een beugel heb gehad. Toen de tandarts mij vertelde over Invisalign was ik direct enthousiast. Zelfs mijn vriendinnen zagen niet dat ik een beugel droeg!” – Anoniem

Hoe ziet de behandeling eruit?

De Invisalign®-behandeling bestaat uit drie verschillende stappen:

Stap 1: consult om wensen te bespreken

Voordat we beginnen met een Invisalign®-behandeling, nodigen we je uit voor een consult, waarin we jouw wensen doornemen en waarin we bespreken welke resultaten je kunt verwachten. Je krijgt de tijd om vragen te stellen en de tandarts vertelt je hoelang de behandeling ongeveer duurt. Na dit consult ontvang je een persoonlijk behandelplan en kostenoverzicht.

Stap 2: gegevens over je gebit verzamelen

Ga je starten met de behandeling? Dan kom je weer langs bij een van onze tandartsen. Tijdens deze afspraak verzamelen we zo veel mogelijk gegevens over de huidige stand van je tanden. Dit doen we door afdrukken te nemen en foto’s van je gebit te maken . Met behulp van de gegevens maken we vervolgens een simulatie, waarmee je precies ziet hoe het eindresultaat wordt. Ook kunnen we je nu precies vertellen hoelang de behandeling duurt.  

Stap 3: Dragen van de bitjes (aligners)

Na een paar weken liggen de bitjes, ook wel aligners genoemd, voor je klaar in onze tandartspraktijk. Als je de aligners ophaalt, leggen we je uit hoe je ze het beste kunt dragen en hoe je het bitje schoonmaakt. Je draagt elke beugel twee weken. Wanneer je voelt dat de druk van de aligner helemaal weg is, start je met het volgende bitje.

Veelgestelde vragen over Invisalign®-beugels

Om je van zoveel mogelijk informatie te voorzien, vind je hieronder de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over Invisalign®-beugels.

Hoelang duurt de behandeling?

Hier kunnen we helaas geen duidelijk antwoord op geven. Dit hangt namelijk volledig af van de huidige stand van je tanden.

Is het zichtbaar dat ik een beugel draag?

Als mensen niet weten dat je een aligner draagt, is de kans minimaal ze het zien dat je een beugel draagt.

Hoeveel uur per dag moet ik de beugel dragen?

We raden aan om de beugel minimaal 22 uur per dag te dragen.

Mag ik de beugel inhouden tijdens het eten en drinken?

Bij het eten van warm eten en drinken moet je de beugel uitdoen. Als je iets kouds eet of drinkt, hoeft dat niet.

Is een Invisalign®-beugel pijnlijk?

Het dragen van het bitje is niet extreem pijnlijk, maar telkens als je begint met een nieuw bitje, kun je last hebben van een zeurende pijn. Heb je veel last van pijn? Neem dan wat paracetamol.  

Afspraak maken voor een Invisalign®-beugel

Heb je vragen over deze behandeling of wil je een consult inplannen? Maak een afspraak bij onze praktijk in Utrecht of Groningen , zodat we jouw gebit zorgvuldig kunnen bekijken.

Kom je voor een eerste afspraak bij Studentist? Neem dan een inschrijvingsbewijs of een collegekaart van je onderwijsinstelling mee. Dit kan een hbo-instelling of Universiteit zijn.

Adres- en contactgegevens

Studentist Groningen
Lopendediep 7
9712 NV Groningen
T: 050 752 1911

Afspraak maken

Studentist Utrecht
Keistraat 4
3512 HV Utrecht
T: 030 751 0106

Afspraak maken