fbpx

Wij maken gebruik van cookies voor een goede werking van de website, het maken van online afspraken en om (anoniem) inzicht te krijgen hoe bezoekers de website gebruiken. 

Studentist

Een verstandskies laten trekken is vaak nodig om te voorkomen dat andere tanden worden weggedrukt of worden beschadigd. Een verstandskies heeft geen belangrijke functie, dus deze kan zonder problemen worden verwijderd. Meestal verloopt het verwijderen van de kies door een specialist wel soepel, doordat je goed verdoofd wordt. Wanneer de verdoving is uitgewerkt kan het als vervelend worden ervaren en daarom volgen hier een aantal tips.

Verstandskies trekken

Voorbeeld van verstandskies http://verstandskies.net/verstandskies-trekken/trekken-verstandskies-waarom

Tip 1: Neem pijnstillers voor de behandeling

Neem een half uur voordat de daadwerkelijke behandeling plaats vindt alvast pijnstillers in, zoals twee paracetamol. Zo bouw je alvast een level op en helpt het tegen de pijn die komen gaat.

 

Tip 2: Zorg voor goede pijnstilling voor na het trekken van je verstandskiezen

Meestal geeft de tandarts na het laten trekken van de verstandskiezen een recept mee, waarmee je bepaalde pijnstillers en mondspoeling kan halen bij de plaatselijke apotheek. Deze kan je het beste laten halen door iemand anders, zodat jij direct naar huis kan gaan. Ook al voel je misschien nog geen pijn, neem dan toch een uur na de behandeling alvast de eerste pijnstillers in.

 

Tip 3: Zorg voor verkoeling

Om zwelling te voorkomen kan je het beste zo snel mogelijk beginnen met het koelen van je wang. Maak het jezelf gemakkelijk en ga lekker op de bank liggen en leg een koelpack op de kant van je wang waar je verstandskies is getrokken.

 

Tip 4: Zorg voor vloeibaar voedsel

Het eten van vast voedsel kan een probleem zijn, omdat je mond niet goed kan openen en  de wond kan weer open gaan. Zorg daarom, in ieder geval voor de eerste dag, voor vloeibaar voedsel, zoals yoghurt, vla en soep. Let ook op dat je eten niet te zout is en eet bijvoorbeeld je soep ook niet te heet.

 

Tip 5: Poets twee keer per dag

Om het wondje zo snel mogelijk te laten genezen, raden wij je aan om geen alcohol of tabaksproducten te gebruiken tot vijf dagen na de behandeling.  Het is belangrijk om de mond goed schoon te houden, door dagelijks te poetsen. Ter voorkoming van nabloeding, dient de wond gedurende drie dagen niet gespoeld te worden. Na die drie dagen mag er eventueel met water gespoeld worden.

Wil je meer weten over het trekken van je verstandskiezen? Lees hier dan meer over. 

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan contact op met één van onze praktijken: